5 tips om een bootcamp te overleven

5 tips om een bootcamp te overleven

Afgelopen zondag voor het eerst een power bootcamp gevolgd. Autobanden, touwen noem maar op. Erg intensief maar door deze tips op te volgen, overleef je het zeker!

Als je gaat bootcampen (of een andere fanatieke sport), dan zijn deze tips zeer handig. Water is het magische woord. Want je moet goed blijven drinken tijdens een zware inspanning. Om de rest van het uur (meestal een uur) door te komen, heb je vast iets aan de onderstaande tips.

Bootcamp jezelf naar de top met deze 5 tips:

Tip 1) Zorg in ieder geval altijd dat je altijd water meeneemt. Drink niet gelijk je hele fles leeg maar steeds kleine beetjes. Laat ieder slokje even in je mond en slik deze niet gelijk door. Zo haal je alles uit je water.

Tip 2) Soms voeg ik nog weleens een klein schepje suiker toe aan mijn water. Zo blijft mijn suikergehalte op pijl en kan ik blijven presteren zonder dat ik duizelig word.

Tip 3) Ga je met de auto naar een bootcamp? Neem dan zeker een handdoek mee. Doe je dit niet dan zit je met je vieze sportbroek op de bekleding van je autostoel.

Tip 4) Eet voorafgaand aan de bootcamp niet veel. Je bent aan het rennen, springen, liggen, staan dus dat is niet handig met een volle buik. Zelf eet ik een half uur voordat ik begin aan de bootcamp een bakje yoghurt met fruit of een losse banaan. Zo heb ik geen hongerig gevoel en is mijn buik niet te vol. Wat ook helpt is een goeie koffie. Dan vlieg ik over het veld.

Tip 5) Na de bootcamp neem ik gelijk een proteïne shake om ervoor te zorgen dat mijn spieren snel kunnen herstellen. Je kunt er ook voor kiezen om een goede smoothie te nemen zoals deze: Smoothie met banaan en avocado .

Zoals je ziet is het best te doen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *