Brood met gebakken ei

Brood met gebakken ei

Een eitje eten we al vaak genoeg. Makkelijk te maken en toch lekker. Tot je dit recept ontdekt, dan wil je je ei nooit meer anders eten. Brood met gebakken ei was nog nooit zo lekker!

Met Pasen voor deur mag een eitje echt niet ontbreken. Daarom dit recept waarbij je je vingers gaat aflikken. Het is eenvoudig te maken, want je bent met een paar minuutjes klaar. Lekker als lunch of als tussendoortje tijdens een van je online meetings. Op mute en ondertussen snel dit recept in elkaar zetten.

Het geheim in dit recept zit ‘m in het maken van het eitje. Terwijl je brood in de broodrooster lekker knapperig wordt, maak jij dit eitje in een voorverwarmde koekenpan. De truc zit ‘m in het blijven roeren (vandaar dat het roerei heet). Door exact 30sec te blijven roeren en daarna de warmtebron uit te zetten, gaart het eitje nog rustig door. Tegelijkertijd blijven de eieren lekker zacht en zijn heerlijk voor op het brood.

Broodje ei gezond

Leg het eitje op een bedje van bijvoorbeeld avocado. 2 ingrediënten die perfect samengaan. Als je toch nét wat minder (gezonde) vetten wilt en wat meer eiwitten, vervang dan de avocado door cottage cheese. Daarmee tover je dit brood met gebakken ei om een ware eiwitbom. Een echt broodje ei gezond dus. Goed voor de fanatieke sporters onder ons.

Wat heb je nodig voor dit broodje met gebakken ei?

  • Eieren (2)
  • Volkoren brood (2 sneetjes)
  • Avocado of cottage cheese
  • Olijfolie
  • Zout/peper

Hoe maak je dit recept?

  1. Stop de 2 sneetjes volkorenbrood in de broodrooster en haal ze eruit tot ze knapperig zijn.
  2. Zet ondertussen een koekenpan met een klein scheutje olijfolie op het fornuis en als de pan warm is, voeg de eitjes toe. Gewoon direct uit de schaal. Start gelijk met roeren en blijf 30 seconden roeren.
  3. Haal de pan van de warmtebron als je bent uitgeteld en laat nog even staan. Bestrooi met zout en peper.
  4. Als het brood klaar is, besmeer met de avocado of cottage cheese. Leg vervolgens de ei erop.

Ook lekker om aan dit recept nog verse koriander toe te voegen of een blaadje sla. Een stukje kipfilet kan er ook nog bij als je ‘m nog completer wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *