Proteïne recepten maken in een handomdraai

Proteïne recepten maken in een handomdraai

Als fanatieke sporter is het belangrijk om naast het bewegen ook goed te eten. Met handige apps kan je eenvoudig bijhouden hoeveel calorieën en eiwitten je binnen krijgt. Daarbij ga ik je bij helpen, want met deze proteïne recepten gaan jij je dagelijkse doelen halen.

Zelf merk ik dat het best lastig kan zijn om mijn doelen te behalen als het om eten gaat. Vooral het aantal proteïne dat ik per dag naar binnen wil krijgen, is best lastig om te halen. Juist deze is belangrijk voor het opbouwen van spieren. Om een boost te geven aan de inname, kan je ervoor kiezen om naast eiwitrijke voeding zoals: kipfilet, magere kwark etc. een shake te drinken. Deze eiwitrijke shakes maken het net wat makkelijker om het doel te halen als aanvulling op je voedingsschema.

Een daarvan is Natural Green Protein van Primal Health. Die is extra fijn want het bestaat uit plantaardige eiwitten van de beste kwaliteit met het beste resultaat én is geschikt voor veganisten en vegetariërs. De proteïne heeft van nature een romige nootachtige smaak en is makkelijk te verwerken in allerlei soorten shakes, smoothies, kwark, yoghurt. Ik geef je wat voorbeelden van goede proteïne recepten:

Proteïne pannenkoeken maken

In een eerder recept over gezonde pannenkoeken bakken, kan je eenvoudig een schep proteïne toevoegen. Daarmee krijg je gelijk aardig wat extra eiwitten binnen, zodat je dagelijkse doel gelijk een stuk dichterbij komt. Voeg een schep toe aan de kwark en meng dit door elkaar. Daarna kan het bij de andere ingrediënten. Op die manier maak je eenvoudig een stapel proteïne pannenkoeken. Ook handig om mee te nemen voor onderweg!

Ontbijt met havermout en fruit

Het is goed om de dag te starten met een ontbijt. Dan is dit ontbijt met havermout en fruit een goed plan. Ook hier kan je eenvoudig een scherp proteïne toevoegen, zodat je gelijk aan het begin van de dag een vliegende start maakt om je eiwitdoel te behalen. Uiteraard kan je dit ontbijt met het fruit naar keuze maken.

Andere voeding waar goed veel eiwitten inzitten

Als je de smaak te pakken hebt, is het nog goed om je op pad te sturen met een overzicht van eiwitrijke voeding. Voeg deze dus toe naast dat je een shake neemt.

  • Vis op kip
  • Eieren
  • Noten
  • Peulvruchten
  • Magere kwark of yoghurt
  • Magere melk of ongezoete sojamelk
  • Allerlei soorten bonen

Als je meer wilt weten over proteïnen, dan kan je een blik werpen op de website van Menselijk Lichaam. Daar vind je meer over wat het is en waarom het zo belangrijk voor je is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *