Gezonde pannenkoeken bakken

Gezonde pannenkoeken bakken

Gezonde pannenkoeken bakken is zo gedaan en ze zijn heerlijk om te eten. Dat is een geweldige combinatie, toch? Nog beter met een lichte vulling die niet zoet of vet is. Het recept vind je hier.

Pannenkoeken zijn toch wel een van mijn favoriete gerechten. Want deze platte vriendjes zijn zo klaar en kan je eindeloos combineren. Vulling, of met wat zoetigheid. Dat hoeft echt geen stroop te zijn of suiker, maar kan prima met een beetje jam, banaan of bijvoorbeeld kwark. Kwark? Ja, dat zorgt voor een smeuïge pannenkoek die niet zo zwaar op de maag ligt.

Heb je een allergie voor melk? Geen zorgen, want deze pannenkoeken maak je met sojamelk of havermelk. Doordat je geen halfvolle melk gebruikt en geen boter, liggen deze pannenkoeken niet zo zwaar op de maag.

Deze pannenkoeken kan je warm eten maar ook koud. Als ze zijn afgekoeld kan je ze prima inpakken in aluminiumfolie en meenemen. Zo heb je overal een lekker tussendoortje. Ideaal voor als je haast hebt of bijvoorbeeld in de auto. Want ze kruimelen niet 😉

Gezonde pannenkoeken bakken met deze ingrediënten:

– Soja- of havermelk (350ml)
– Tarwemeel (150gr)
– Bak soda of bakpoeder (1 theelepel)
– Magere kwark
– Jam naar keuze
– Olijfolie (scheutje)

– Koekenpan

Zo bak je deze pannenkoeken:

1) Voeg in een mooie kom de ingrediënten samen. Roer dit met een garde goed door elkaar.
2) Zet een koekenpan op het vuur en verwarm de pan.
3) Voeg een klein beetje olijfolie toe en giet een mooie schep met het pannenkoekenmeel in de pan. Bak de pannenkoek aan allebei de kanten mooi bruin.

Klaar! Dat ging best snel, hé?

4) Meng nu de magere kwark met je favoriete jam en roer dit door elkaar. Smeer het mengsel op je pannenkoek en je kunt aanvallen. Met deze topping heb je een verantwoorde keuze in plaats van stroop of suiker.

Ook lekker:
Lekkere havermout pannenkoeken
Een platte pannenkoek met banaan en ei

Reacties van andere Happy Faces:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *