Ontbijt met havermout en fruit

Ontbijt met havermout en fruit

Waar zitten veel eiwitten in? Nou hierin. Want dit ontbijt met havermout is voedzaam en zet je lichaam gelijk aan het werk. Ideaal voor sporters die wel wat extra’s kunnen gebruiken.

Ontbijt met havermout voor spiermassa opbouwen

Als je veel sport, is het goed om ook goed te rusten en je lichaam te voorzien van de benodigde bouwstenen. Want spiermassa opbouwen gaat niet vanzelf. Dan moet je verantwoord bulken. Dus start je dag met dit ontbijt. Vol met de energie die je de ochtend door gaat helpen. Zelf eet ik dit ontbijt geregeld, omdat het goed vult. Dat heb ik in de ochtend echt nodig.

Veel ontbijtrecepten kom je tegen met havermout. Dat is ook niet zo gek, want havermout is ideaal om de dag mee te beginnen. Het is bijvoorbeeld beter dan muesli. Want muesli bevat toch al snel een scherp suiker. Die vind je niet in havermout. Met havermout kan je oneindig veel maken, zoals: een gezonde cake met appel en noten of deze mueslirepen.

Wat heb je nodig voor dit ontbijt met havermout?

– Havermout
– Halfvolle melk
– Pompoenpitten
– Ei (1)
– Banaan (1)
– Druiven (groot handje)
– Rozijnen (handje)

Hoe maak je het?

1) Om dit ontbijt met havermout te maken, hoef je echt geen chef-kok te zijn. Tik eerst een eitje op de rand van de kom en voeg bovenop het ei, de havermout. Hoeveel, tot ongeveer de helft van de kom. Je moet genoeg ruimte overhouden voor het fruit.
2) Overgiet het vervolgens met de melk tot de havermout net onder staat. Roer het daarna goed door met een lepel.
3) Snijd de banaan in stukjes en voeg deze toe samen met de druiven, pompoenpitten en een handje rozijnen.

Eet smakelijk!

Afwisselen? Gebruik dan eens sojamelk in plaats van halfvolle melk. Ook benieuwd naar de andere recepten? Hier vind je alle gezonde recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *