Aardappelkoekjes van Happy Face- Fernando

Aardappelkoekjes van Happy Face- Fernando

Aardappelkoekjes van Fernando! Met zijn Braziliaanse roots moest dit recept wel een tintje Brazilië krijgen. Best lastig als je bedenkt dat traditionele Braziliaanse recepten bestaan uit veel vet. Toch is het ons gelukt om een recept te maken die deels traditioneel is en tegelijkertijd verantwoord. Boa sorte (succes).

Deze Aardappelkoekjes zijn zo klaar!

Het is echt niet moeilijk om deze makkelijke aardappelkoekjes te maken. Want het enige wat je nodig hebt, zijn onderstaande ingrediënten en een goeie pan. Voeg alles samen en uiteindelijk staan deze pareltjes te glimmen op je bord. Erg lekker om te eten met het sausje van magere kwark, peterselie en knoflook.

Wat heb je nodig?

Zoete aardappel (1 grote met paarse schil)
– Magere kwark (1/2)
Ei (3)
– Peterselie
– Rozemarijn
– Knoflook (1 teentje)
– Zout/peper

– Rasp

Hoe maak je de aardappelkoekjes?

1) Kook water in de waterkoker.
2) Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukken.
3) Zet een pan met het kokende water op het vuur en voeg hierin de zoete aardappelen. Laat de aardappelen ongeveer 5 minuten koken. Ze hoeven namelijk niet helemaal zacht te zijn.
4) Snijd de peterselie, rozemarijn en knoflook klein. Scheid ook het eigeel van het eiwit. Dit kan je doen door een eitje te breken op een kom en vervolgens met een lepel het eigeel eruit te halen. Deze hebben we niet nodig.

4) Haal de aardappelen uit het water en spoel goed af met koud water. Pak vervolgens een kom en rasp de aardappelen één voor één. Voeg daarna het eiwit, rozemarijn en zout/peper toe.
5) Zet een pan op het vuur met ruim olie. Voeg hierin 4 lepels (bolletjes) van het aardappeldeeg. Laat deze op half vuur bakken en draai om na een paar minuten
6) Maak ondertussen het sausje van magere kwark, peterselie en knoflook. Moet je na het eten gelijk ergens naar toe? Laat dan de knoflook achterwege.
7) Leg de aardappelkoekjes op een bord en smeer er wat saus bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *