Bosbessen taart maken met 5 ingrediënten

Bosbessen taart maken met 5 ingrediënten

Weinig energie heb je nodig voor een taart maken. En wat voor een! Deze taart is een beloning na een harde week werken.  Blauwe bosbessen taart. Meer zeg ik niet..

Deze bosbessen taart is vrij eenvoudig te maken en erg lekker. De blauwe bessen geven een heerlijke smaak aan het taartje dat je maakt met de eieren, banaan en amandelmeel. Lekker voor tussendoor of voor in het weekend.

Zoals gezegd is het maken vrij eenvoudig en kost het niet veel tijd. Zorg dat je een mooi beslag maakt en roer daar vervolgens voorzichtig de blauwe bessen doorheen. Toe aan wat variatie? Voeg dan wat gehakte amandelen toe aan het beslag. Dan heb je gelijk een hele andere bite.

Heerlijk is dat je deze taart maakt met maar 5 ingrediënten. Je bent dan ook zo klaar.

Wat heb je nodig?

– Amandelmeel (100gr, te koop bij gezondheidswinkels)
– Agave siroop (een scheut)
Bananen (2 grote rijpe of 3 kleintjes)
Eieren (4)
– Blauwe bessen (150gr)

– Staafmixer
– Bakpapier
– Taart vormpjes/muffinvorm

Bosbessen taart maken; hoe doe je dat?

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Pureer 2 eieren met de bananen in een kom. Als je een glad mengsel hebt voeg je de 2 andere eieren toe, het meel en een scheut agave siroop. Meng dit goed door elkaar. Roer vervolgens de blauwe bessen door het mengsel.
3) Vul de taartvorm met bakpapier en giet het mengsel in de vormen. Zet het in de oven voor 20 minuten tot de bovenkant wat bruin kleurt.

Fijn weekend!

Reacties van andere Happy Faces:
  1. A bite of cravings om 09:59

    You had me at ‘blauwe bosbessen’. Nee echt, ik ben gek op de blauwe bessen en als het dan ook nog een gezonde snack in taartvorm is ben ik om! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *