Bulken met pasta en bacon

Bulken met pasta en bacon

Als je snel spieren wilt kweken, moet je gewoon goed eten. Dat kan bijvoorbeeld door te bulken met pasta. Omdat er best wel wat bulk-recepten op mijn website zijn te vinden, heb ik ze handig voor je gebundeld.

Gisteren stond ik in de sportschool. Tussen de oefeningen door zat ik te bedenken wat ik de volgende dag als lunch zou gaan eten. Normaal lunch ik met iets van pasta, rijst of couscous. Het vereist een kleine voorbereiding maar ik word er steeds handiger in.

Tijdens het nadenken schoot mij deze combinatie door het hoofd. Bacon! Dat was lang geleden en zeker weer eens de moeite waard. Na het sporten gelijk door naar de supermarkt en de ingrediënten gekocht.

Wat heb je nodig om te bulken met pasta en bacon?

– Volkoren pasta (100 gram)
– Bacon (2 plakken om uit te bakken)
– Doperwten
– Olijfolie
Cherrytomaten
Komkommer
– Zout/peper

– Optie: Ui en knoflook

Hoe maak je het?

1) Zet ruim water op en breng het aan de kook.
2) Als het water kookt, kan de pasta erbij. Laat dit voor 8 minuten koken met een scheutje olijfolie.
3) Bak ondertussen de bacon in de pan op een laag vuurtje.
4) Snijd de komkommer in stukjes en de cherrytomaten door de helft. Voeg dit samen met doperwten.
5) Als de pasta klaar is kan deze worden afgegoten en de bacon in stukjes worden gesneden. Voeg alles samen met de groente en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *