Cake met bruine bonen (en chocolade)

Ja, je leest het goed. Dit is een cake met bruine bonen. Apart, toch? Vond ik ook. Daarom heb ik ‘m gemaakt voor het ontbijt en besloten dat ‘ie echt niet mag ontbreken op mijn lekkere blog.

Van bruinen bonen trok ik vroeger altijd mijn neus op. Bleh, in dat sausje. Maar tegenwoordig kan ik steeds meer waarderen dan vroeger. Zal wel in de smaak zitten. De bruinen bonen in dit recept proef je bijna niet. Maar door de aanwezigheid heb je toch een goed gevulde cake. Lekker voor bij een kopje thee.

Ook voor een een ontbijt kan je deze cake prima gebruiken. Hij is lekker voedzaam en makkelijk om bijvoorbeeld te eten in de auto. Nadeel is dat je wel gaat kruimelen, dus de auto moet je wel even stofzuigen aan het einde van de dag.

Wat maakt bruine bonen zo goed?

Bruine bonen vallen onder de peulvruchten. Net zoals erwtjes, kikkererwten of lizen, zijn bruinen bonen een prima alternatief voor vlees. Ze bevatten veel eiwitten en zijn daarom uitermate geschikt voor na het sporten. Dus neem is een plakje cake in plaats van vlees.

Wat heb je nodig voor deze cake met bruine bonen?

– Bruinen bonen (250gr)
Dadels zonder pit (20gr)
Banaan (1)
– Eieren (2)
Cacao (1 eetlepel)
– Kokosolie

– Cakevorm
– Keukenmachine

Hoe maak je deze cake met bruine bonen?

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Laat de bruinen bonen uitlekken en voeg samen met de andere ingrediënten. Mix deze goed door elkaar.
3) Vet de cakevorm in met de kokosolie en voeg daarna het beslag in de vorm.
4) Zet het beslag voor 40 minuten in de oven. Daarna is de cake klaar!

Dit recept is eerlijk afgekeken uit het boek van Fajah Lourens – Killerbody 2. Maar beter goed afgekeken dan slecht bedacht. Dit boek is best een aanrader voor iedereen die een Happy Face wilt krijgen.

Reacties van andere Happy Faces:
  1. Nini om 12:56

    Super lekkere cake! Medium zoet, en niet vet. Ongelooflijk dat er bruine bonen in verwerkt zijn. Een perfecte 11 uur of 15 uur snack.

  2. A bite of cravings om 19:54

    Grappig om eens een cake te maken zonder de standaard ingrediënten zoals bloem enzo.. Ik zie zie het vaker, maar durf me er nog niet zo goed aan te wagen hihi. Toch ziet je cake er lekker uit hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *