Couscous met munt en geitenkaas

Couscous met munt en geitenkaas

Zin om je smaakpapillen te verrassen? Probeer dan zeker deze couscous salade. De geitenkaas en mint zorgen voor een fantastische smaak.

Het gerecht kwam ik tegen bij een klein restaurant in Essaouira – Marokko.

Het restaurant ‘Tara café’, zit verstopt op een klein plein waar je rond lunchtijd heerlijk in de zon een gezonde maaltijd kan nuttigen. Je kan jezelf dus wel voorstellen dat ik de rest van de dag met een goede lach heb rondgelopen.

Wat heb je nodig?
– Couscous (250gr)
– Rozijnen (wit)
– Geitenkaas
– Olijven (zwart)
– Citroen
– Munt & peterselie
– Water
– Olijfolie

– Stoompan (bestaat uit twee delen en een deksel)

Hoe maak je het?
1) Zet de stoompan met ruim water erin op het vuur. Zet tevens een waterkoker aan met voldoende water.
2) Strooi een hoeveelheid couscous naar wens in een schaal. Giet hierin een ruime scheut olijfolie en meng het door elkaar. Giet vervolgens kokend water uit de waterkoker in de schaal. Zorg er voor dat het water 1 cm boven de couscous uitkomt. Laat dit ongeveer 10 minuten staan tot de couscous het water volledig in zich heeft opgezogen.
3) Meng daarna met je handen alles goed door en giet de inhoud van de schaal over in het bovenste deel van de stoompan. Laat de couscous voor 10 minuten stomen.
4) Snijd ondertussen de geitenkaas, mint en peterselie in stukken.
5) Haal de couscous uit de pan en giet het weer terug in de kom. Schenk een half glas water toe en meng het goed door. Plaats alles vervolgens weer terug in het bovenste gedeelte van de stoompan. Laat het geheel nog 15 minuten stomen.

6) Serveer in kleine schaaltjes met geitenkaas, rozijnen, olijven, citroensap en de mint en peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *