Couscoussalade met chorizo voor een zomerse dag

Couscoussalade met chorizo voor een zomerse dag

In de zomer heb ik altijd weinig zin in zwaar eten. Stampotten en zware gerechten zijn echt pas over een paar maanden weer aan de beurt. Maar deze couscoussalade met chorizo past helemaal bij deze zomerse dagen. De smaken passen goed bij elkaar wat dit echt tot een echte favoriet maakt.

Zomer is voor mij echt saladetijd. Lekker licht, voor onderweg of als avondeten met een stukje kip. Je kan er zo ongelofelijk meer variëren. Maar waarom maakt deze favoriet?

Om deze couscoussalade met chorizo te maken, heb je chorizo nodig. Zorg er voor dat je echt goede kwaliteit haalt. Dus niet een slap plakje uit de supermarkt maar gewoon goede bij de slager. Dan heb je echt de goede smaak. Zorg voor lekker sla, zelf heb ik gekozen voor wasabi sla, en goede couscous. Dit zijn eigenlijk de hoofdingrediënten voor deze salade.

Wat heb je nodig?

– Chorizo (150 gr)
– Couscous (100 gr)
– Hazelnoot (5 stuks)
– Rozijnen (goed handje)
– Knoflook (1 teentje)
– Ui (1 halve ui)
– Peterselie
– Munt (2 takjes)
– Olijfolie
– Zout/peper

Hoe maak je deze couscoussalade met chorizo?

1) Kook als eerst wat water en leg vervolgens de rozijnen in een kommetje met warm water. Laat dit voor minimaal 10 minuten staan.
2) Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes, de knoflook fijn en de peterselie en de hazelnoten mogen ook worden gehakt. Als je chorizo nog niet in blokjes is gesneden mag dit nu ook gebeuren.
3) Giet nu de rozijnen af en voeg de peterselie, hazelnootstukje en knoflook bij elkaar. Zet dit even weg.
4) Bereid alvast de couscous volgens de verpakking.

5) Zet een goede pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de chorizo lichtjes op en blijf goed roeren. Echt niet te lang. Het idee is om het gewoon wat te verwarmen en het meeste vet eruit te laten zweten.
6) Haal de chorizo uit de pan en scheid dit van het vet. Dit hebben we niet meer nodig.
7) Bak vervolgens in dezelfde pan de ui en blijf goed roeren. Als de ui mooi glazig is, mag dit bij de couscous.
8) Giet nogmaals wat olijfolie in de pan en bak op een rustig vuurtje de inhoud van het rozijnenmengsel iets op. Roer goed.

9) Voeg dan alles bij de couscous en stop de sla erbij. Voeg nog wat zout en peper toe en meng dit goed door elkaar. Klaar! Je hebt een hele lekekere zomerse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *