Cucumber Raita of als lekker dipje

Cucumber Raita of als lekker dipje

Pittig; je hebt het in vele soorten en maten. Zo heb je pittige kapsels, pittige tantes én pittig eten. Dat laatste moet je maar kunnen. Maar met deze Cucumber Raita versla jij een brandende mond! Het is ook lekker als een dip voor bij een snack.

Cucumber Raita als reddingsmiddel bij pittig eten

Veel mensen denken dat veel water wel zal helpen bij pittig eten. Helaas, het zal niets uitmaken. In het land van de pepertjes, India, eten ze deze dip bij het pittige eten. Het staat bekend onder de naam: Cucumber Raita. Naast dat het helpt tegen een brandende mond, is het ook lekker als een dip met een cracker. Prima als een tussendoortje in de zomer. Lekker fris door de komkommer en munt.

Zelf heb ik nooit echt pittig gegeten, maar dat komt omdat ik vanuit huis het niet gewend ben. Toch vind ik het soms wel lekker, maar niet té. Deze variant heb ik gemaakt met magere yoghurt, munt en komkommer. Lekker fris ook op een zomerse dag!

Wat heb je nodig voor deze Cucumber Raita?

Komkommer (kwart)
Munt (paar blaadjes)
Yoghurt (mager)
– Zout

– Zeef
– Keukenschaaf

Hoe maak je Cucumber Raita?

1) Was de komkommer en schaaf deze in een bakje.
2) Leg het geschaafde gedeelte van de komkommer in een zeef en laat het even uitlekken. Je kan het ook iets aandrukken zodat het water eruit loopt. Tip: gooi het water niet weg, vol vitaminen!
3) Leg de geschaafde komkommer in een mooi bakje. Voeg de yoghurt toe en versnipper de blaadjes munt. Bestrooi vervolgens met een grote snuf zout en roer dit alles goed door elkaar. Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *