Eiersalade maken

Eiersalade maken

Eiersalade staat niet gelijk bekend als een gezonde saus. Gelukkig is een eiersalade maken wel mogelijk als gezonde variant. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit fantastische recept!

Als ik deze eiersalade maak, dan eet ik het hele kommetje leeg. Het liefst schraap ik nog het laatste er uit. Dat kan ook, want deze eiersalade is gewoon lekker fris en best verantwoord. Prima te eten voor bij de lunch met wat crackers, of gewoon voor bij de borrel op een toastje.

De meeste eiersalades worden gemaakt met een flinke klodder mayonaise, room (zoals crème fraîche en ei. Op zich niet moeilijk te maken maar natuurlijk niet zo heel gezond. Jammer, want deze saus is lekker voor op een toastje of gewoon op brood. Maar wat heb je dan wel nodig?

Dat is eigenlijk best makkelijk. Want een eiersalade kan je prima maken met magere kwark, ei en een beetje magere yoghurt. Kan je echt niet van de mayonaise afblijven? Vervang dan de yoghurt voor een beetje halvanaise. Dat is mayonaise, maar dan vijf maal minder calorieën. Hoera!

Voor dit recept heb ik gekozen om er wat augurken doorheen te mengen. Dit maakt het lekker pittig. Je kan er ook nog voor kiezen wat mosterd toe te voegen. Niet te veel, anders wordt het wel heel scherp!

Let er wel op dat je zure augurken kiest en geen zoete augurken. Dat scheelt enorm in de suikers!

Eiersalade maken; wat heb je nodig?

Eieren (2)
Magere yoghurt (2 eetlepels)
– Augurken kleintjes (4)
Magere kwark (3 eetlepels)
– Citroen (1/2)
– Zout/Peper

De eiersalade maken in 3 stappen

1) Verwarm een pan met water en kook de eieren hard in 8 minuten.
2) Snijd ondertussen de augurken in kleine stukjes en meng met de magere kwark, yoghurt en knijp de halve citroen uit. Bestrooi alles met zout en peper.
3) Voeg vervolgens de eieren toe en prak deze fijn. Meng alles nog goed door elkaar, en je bent klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *