Food Festivals 2015

Food Festivals 2015

Lege maag er heen, volle buik weer terug. De komende maanden zijn er vele ‘food festivals‘ die staan te springen om jouw buik te vullen met allerlei lekkers. Onder het genot van een hapje en een deuntje beloven deze dagen helemaal fijn te worden. Hier vind je de festivals die je niet mag missen!


NeighbourFood Market

NeighbourFood Market Wanneer: Iedere derde zondag van de maand
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Www: http://www.neighbourfoodmarket.nl
Happy Face door: Plaatselijke food makers, vlooienmarkt

De NeighbourFood Market is er voor iedereen die van ambachtelijk, goed en vooral ook gezellig samen eten houdt. En natuurlijk voor ieder die goed eten met liefde en een verhaal aanbiedt.

Een festival waar heerlijk eten en bewegen samen gaan. Je kan er veel verschillende stands vinden met ‘good-food’. De stands worden bemand door plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, producenten en distributeurs. Zoals je dus al merkt is heel Amsterdam hier te vinden.

Zit je buik eenmaal vol? Loop dan rondjes op de bijbehorende vlooienmarkt waar je vele snuisterijen kan vinden.


Amsterdam Coffee Festival
Amsterdam Coffee Festival Wanneer: 16 t/m 17 mei 2015 (kan je niet wachten? Vrijdagavond 15 mei kan je alvast gaan proeven van 17.00 tot 20.00)
Waar: NDSM-werf, Amsterdam
Www: http://www.amsterdamcoffeefestival.com
Happy Face door: koffie, steun het goede doel (Project Waterfall),

Drie dagen stuiteren op de beste koffie, muziekjes, culinaire highlights en wedstrijden. Naast dit alles worden er demo’s gegevens, bijeenkomsten en presentaties gegeven. Volgens het festival beloofd het behoorlijk spannend te worden.

Op vrijdag wordt er afgetrapt door coffee & food professionals. In de avond word je wijzer tijdens de ‘Dutch Brewerscup’. De deelnemers leggen hun manier van koffie zetten uit aan de juryleden. Tevens wordt er gelet op gastvrijheid en techniek.

Zaterdags wordt, terwijl jij staat te slurpen aan je bakkie, de Dutch Latte Art wedstrijd gehouden. Finalisten gaan voor perfectie en trainen maanden lang om tijdens deze finale een zo mooi mogelijk figuur te maken in de koffie. Neem je bril mee want je kan live meekijken!

Ga je liever op zondag? Neem je spandoek maar mee want die dag is ‘The Cuptasters Championship’. Een cuptaster is simpel gezegd een koffie-proever. In de wedstrijd krijgt iedere deelnemer acht keer een trio koppen koffie voor zich. Ieder trio heeft één afwijkende koffie, die de proever zal moeten vinden.


Food Truck Festival (TREK)Food Truck Festival
Wanneer: 
Mei tot september (voor exacte datums, zie website)
Waar:
Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Den Haag
Www: http://www.festival-trek.nl
Happy Face door: live muziek, theater, dichtbij ieder z’n huisje

Het Food Truck Festival (korter gezegd: TREK), strijkt dit jaar neer in wel zes verschillende steden. De tientallen mobiele keukentjes toveren de stadsparken om tot één groot openluchtrestaurant en theater. Naast het lekkerste eten (de lat ligt hoog), leukste live deuntjes en een variatie aan theater belooft dit festival heerlijk smaak- en sfeervol te worden.

Heb je dus zin in een leuke, lekkere middag, avond of weekend? Ga dan zeker langs dit gratis festival bij jou in de buurt. Enige voorwaarde is dat je een portie goed humeur meeneemt en je allerleukste vriend of vriendin.   Voor de lekkere trek, maar vooral ook voor de gezellige trek ben je bij dit festival aan het juiste adres!


Food Film Festival
Wanneer: Juni tot november (voor exacte datums, zie website)
Waar: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, WageningenFood Filmfestival
Www: http://www.foodfilmfestival.nl
Happy Face door: filmpjes, plaatselijk eten, lokale producten

Het Food Film Festival is dit jaar voor de vijfde keer! Normaal gesproken is dit festival alleen in Amsterdam maar speciaal voor dit jubileum reist dit festival langs verschillende steden.

Het festival heeft een avondvullend programma met food, film en talks. Zo wordt er podium geboden aan bijzondere filmproducties, worden er voedselthema’s besproken en zijn talentvolle, regionale chefs creatief met lokale producten. Popcorn meenemen is dus niet nodig.

Het leuke van dit festival is dat iedere stad zijn eigen thema heeft. Er is een hoofdfilm, een talkshow en eten uit de regio. Zo word je ondergedompeld in het thema van die avond. Proef wat de regio te bieden heeft!


Taste of Amsterdam
Wanneer: 4 t/m 7 juniTaste of Amsterdam
Waar: Amsterdam, Amstelpark
Www: http://www.tasteofamsterdam.com
Happy Face door: (Inter)nationale chef-koks en lokale restaurants

De organisatie neemt de woorden ‘foodie heaven’ in de mond. Dat belooft dus wat! Op het festival komen de beste Nederlandse en internationale chef-koks die verrukkelijk voor jou gaan koken. De betere restaurants uit Amsterdam e.o. zullen zich van hun beste kant laten zien met de meest uiteenlopende specialiteiten van de chefs.

Tienduizenden positieve fijnproevers komen elk jaar bij elkaar in het Amsterdamse Amstelpark. Inspiratie, gezelligheid, de lekkerste gerechten en dranken van het moment, zijn zomaar steekwoorden die dit festival omschrijven.  Denk je het beter kunnen dan de chef? Verruil dan je drankje voor de pan en ga zelf aan de slag (onder het toeziend oog van de topchef).


Lepeltje Lepeltje Festival
Wanneer: Mei t/m augustus
Waar: Amersfoort, Apeldoorn, Groningen, Zwolle
Www: http://www.lepeltje-lepeltje.com
Happy Face door: Veel muziekjes, voor kinderen een special programma

Lepeltje lepeltje liggen zit er bij dit festival niet in. Naast je neus en je tong worden je oren vier dagen lang gestreeld. En in de avond mogen zelfs de voetjes van de vloer.

Tijdens het event zijn er verschillende foodstalls die vers en ambachtelijk eten serveren. De mobiele keukens komen uit het hele land maar per locatie worden ze aangevuld met lokale specialiteiten.

Naast alle culinaire hoogstandjes kan je genieten van swingende live bands en dj’s. Voor kinderen is er een special programma waarbij voldoende te beleven valt. Zo is er bijvoorbeeld kindertheater en yoga. Daarnaast kan er ook worden geknutseld of worden deelgenomen aan een kinderkookworkshop.

Tevens is er een markt waar van alles wordt verkocht op het gebied van duurzaamheid. Mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding, you name it.


Rollende Keukens
Wanneer: 13 t/m 17 mei
Waar: Amsterdam, Westergasfabriek
Www: http://rollendekeukens.amsterdam
Happy Face door: Veel mobiele keukens

Een heel lang weekend jezelf vermaken in een groot openluchtrestaurant. Klinkt heerlijk toch? Tijdens dit event zullen er tientallen mobiele keukens jouw buikje verblijden.

Je kan denken aan een curieuze bbq-camper een gastronimische ‘vreetkar’ of een heuse pizzawagen. Voor ieder wat wils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *