Gezonde borrelhapjes met ham en kaas

Gezonde borrelhapjes met ham en kaas

Een berichtje tussendoor. Of eigenlijk een snack. Want deze lekkertjes zijn perfect als gezonde borrelhapjes. Weer is wat anders dan een bitterbal of kaasstengel. Tip: maak ze een dag van te voren, dan hoef je ze alleen nog maar op te warmen!

Laatst was ik jarig. Een hapje moet natuurlijk wel bij de borrel. Maar wat maak je als je vriendjes niet van de wortels of tomaatjes zijn? Dan moet het een knapperige snack worden. Want die valt altijd in de smaak. Letterlijk.

Misschien denk je: bladerdeeg? Geraspte kaas? Hmm, ik weet het. Misschien krijg je er een iets mindere Happy Face van. Maar van bitterballen of vlammetjes wordt niemand blij. Daarom zijn deze prima te doen hoor. Goede reden voor een extra dansje.

Vegetarisch? Geen probleem. Laat dan de ham achterwege en je hebt een prima vegetarische snack.

De reacties? Mijn vrienden konden er geen genoeg van krijgen. Missie geslaagd! Volgend jaar liggen ze weer op de schaal!

Wat heb je nodig voor deze gezonde borrelhapjes?

– Ham
– Geraspte kaas
– Bladerdeeg
– Italiaanse kruiden
Ei (1)

– Bakpapier

Hoe maak je deze snack voor bij de borrel?

1) Verwarm de oven voor op 180 graden.
2) Haal 3 plakken bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten ontdooien.
3) Leg een plak bladerdeeg op het bakpapier. Pak een volgende plak en leg deze 0,5 cm op de andere. Doe hetzelfde met het 3e plak. Zo krijg je 3 plakken achter elkaar. Dat wordt straks makkelijk rollen.
4) Leg vervolgens 3 plakken ham op het bladerdeeg. Bestrooi dit met geraspte kaas.
5) Begin net met rollen vanaf de ene kant naar de andere kant.
6) Pak de rol op en snijd deze op een snijplank in plakken. Niet te dun, niet te dik. Ongeveer 1,5 cm is voldoende. Leg ze vervolgens op het bakpapier.
7) Scheid vervolgens het eiwit van het eigeel. Gebruik alleen het eigeel om het deeg mee in te smeren. Zo worden de hapjes mooi bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *