Gezonde koekjes maken met dadels en kokos

Gezonde koekjes maken met dadels en kokos

Dat duurde even. Maar na lang wachten heb ik eindelijk weer een mooi recept. Dit keer gaan we gezonde koekjes maken. Zie het als een zoethoudertje. Want dit koekje van dadels en kokos is wat zoeter maar zonder toegevoegde suikers. Ook is die zo klaar. Mooi hé.

Het is 19:00 en je wordt opgebeld. Het zijn vrienden die onverwachts willen langskomen. Gezellig, maar stress! Want een potje thee zetten dat lukt wel. Maar wat erbij?

Gelukkig is daar de oplossing. Want deze gezonde koekjes maken is kinderspel. Ook lekker trouwens. De koekjes in dit recept zijn iets zoeter dan je van mij gewend bent. Maar de zoete kauw wil ik natuurlijk niet passeren. Het receptje is gemaakt van dadels, kokos en een glimmende amandel. Wel zo feestelijk.

Wat heb je nodig?

Dadels (handje)
Kokosrasp (naar wens)
– Amandelen

– Keukenmachine

Deze gezonde koekjes maken. Maar hoe?

1) Het is de truc om een goede balans te vinden. Stop als eerst de dadels in de keukenmachine en voeg de kokosrasp toe tot er een mooi evenwicht tussen allebei zit.
2) Als je een mooie massa hebt, leg je de inhoud van de keukenmachine op een snijplank. Vervolgens kneed je met je handen balletjes van de dadels/kokosrasp.
3) Als je alles hebt gebruikt en mooie ronde balletjes hebt gemaakt, druk je deze iets plat en druk je er een amandel in.
4) Zet ze nu voor 20 minuten in de diepvries en klaar ben je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *