Gezonde maaltijd van Happy Face- Chris

Gezonde maaltijd van Happy Face- Chris

Toen zaterdag de pannetjes van de daken waaide, stonden de pannetjes bij Chris op het vuur. Pannetjes vol met verse groentes zoals romaanse sla en vers gedopte tuinbonen. Zo maakte hij deze gezonde maaltijd voor in de zomer. Nieuwsgierig geworden? Chris vertelt je het recept hier!

Het geheime ingrediënt in dit gerecht is de salami. Dit geeft het gerecht een geheel eigen smaak. Het is wat pittig maar ik vind het mooi in balans met de peultjes en de kruiden. Grappig om te weten is dat het boonkruid de darmgassen tegengaat. Je kan dus met een gerust hart heel veel bonen eten.

Het recept heeft Chris ontdekt via zijn abonnement bij Beebox. Deze organisatie zorgt er voor dat je elke week een krat met verse groentes thuis krijgt. De recepten krijg je er ook bij.

Wat heb je nodig?
– Salami (125 gr)
Romaanse sla
– Tuinbonen (vers, 1 kilo)
Ui (1)
– Bouillon (1 dl)
– Boonkruid (2 takjes)
– Peterselie (1 eetlepel)
– Paarse aardappelen (500 gr)
– Olijfolie
– Zout

Hoe maak je het?
1) Snijd de peterselie, boonkruid en ui fijn. Snijd de salami in stukken.
2) Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui.
3) Voeg vervolgens de salami, peultjes, bouillon en boonkruid toe. Laat dit op laag vuur wat sudderen met de deksel op de pan.
4) Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze door de helft. Zet een pan met water en een klein beetje zout op het vuur en kook de aardappels in 20 minuten beetgaar.
5) Voeg de romaanse sla toe aan de pan met peultjes en salami. Roer de sla op hoog vuur goed door met een scheut olijfolie van goede kwaliteit. Blijf roeren tot de sla is geslonken. Laat het nog even staan.
6) Giet de aardappelen af en serveer alles op een mooi bordje. O, en vergeet niet wat peterselie over de aardappelen te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *