Gezonde mayonaise maken

Gezonde mayonaise maken

Voor gezonde mayonaise maken, heb je maar een paar ingrediënten nodig. Lekker van smaak en goed te maken! Uiteraard maak je ook je eigen friet, want dan eet je nog verantwoorder! 

Mayonaise zelf maken is vet makkelijk!

Mayonaise heb je in vele soorten. Toch bevatten de meeste varianten vele suikers, zetmeel of bindmiddel. Niet echt iets waar je buik blij van wordt. Deze mayonaise is een aanrader als je op zoek bent naar een goed alternatief. Geen caloriebom maar gewoon pure smaken.

Wist je dat? Aioli, ja die van die sterke knoflooksmaak, wordt de culinaire voorloper van mayonaise genoemd. In de Romeinse tijd was dit al een favoriet goedje. Zelf dacht ik dat mayonaise uit Frankrijk komt. Maar het zou van Spaanse eiland Minorca komen. Olé!

Deze mayonaise is eenvoudig te maken met een paar ingrediënten en blijkt lekker romig. Natuurlijk is er altijd wel iets op te merken, want het blijft een sausje dat grotendeels bestaat uit olie. Als je echt alternatieven zoekt voor een sausje zonder vet, dan kan je denken aan bijvoorbeeld een saus gemaakt met magere kwark.

Wat heb je nodig voor gezonde mayonaise?

– Mosterd (1 eetlepel)
– Zonnebloemolie (150ml)
– Olijfolie (50ml)
– Eidooiers (2)
Citroensap (4 eetlepels)

– Staafmixer

Hoe kan je deze mayonaise maken?

1) Heel simpel. Mix alle ingrediënten door elkaar met de staafmixer. Blijf doorgaan tot het op mayonaise lijkt.

Zo zie je maar: gezonde mayonaise maken is echt niet moeilijk te maken.

Reacties van andere Happy Faces:
    • Peter Happy Face beheerder om 12:49

      Hi Soshi, heb het recept nog eens nagekeken. Wellicht had het te maken dat ik het over ‘ei’ had. Het zou goed moeten werken om de eidooier te gebruiken. Heb het recept iets aangepast, zou nu helemaal goed moeten komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *