Hapjes maken met kinderen

Wil je hapjes maken met kinderen? Dan is dit artikel voor jou. Als je zelf het kind bent, dan zou ik ook zeker aanraden om te lezen. Want samen klieder je deze 2 geweldige hapjes zo in elkaar.

Onlangs ben ik met René de winkel ingedoken om verschillende hapjes te maken. Want iets dat lekker is, moet er natuurlijk ook mooi uitzien! Vandaar dat we verschillende ingrediënten nodig hadden. Het resultaat mag er zijn als je het mij vraagt.

We begonnen met de appelstukjes ondergedompeld in chocolade en nootjes. Klinkt lekker hé? Is het ook! Deze verwennerij is met mate een prima gezond recept voor kinderen. Want door de pure chocolade gecombineerd met een fris appeltje, zorg je echt voor een lach.

Daarna zijn we verder gegaan. Want die rups moest er ook echt komen! Dus zijn we begonnen met de selderij, pindakaas druifjes en een beetje witte chocolade. Met de chocola maak je de oogjes.

Wat heb je nodig?

Rups
Selderij
– Druiven (groen)
– Zwarte bosbessen
– Witte chocolade
– Pindakaas
– Satéprikker

Appel met chocolade
Groene appels (2)
– Pure chocolade (hoe meer % hoe beter)
– Gemengde noten (handje)
– Citroensap

Hapjes maken met kinderen. Zo doe je dat:

Rups
1) Was de selderij en snijd in stukje zo lang als een volwassen vinger. Snijd tevens de onderkant plat zodat de stengel niet kan omrollen.
2) Smeer een beetje pindakaas in de selderijstengel. Druk hierin de druiven. Aan de voorkant druk je 2 kleine bosbessen.
3) Smelt nu een klein beetje witte chocolade in een pannetje. Met een satéprikker kan je vervolgens een beetje chocolade uit het pannetje halen en op de bosbessen drukken. Zo maak je oogjes.

Appel met chocolade
1) Was de appel en poets deze op met de theedoek. Snijd ‘m vervolgens in partjes.
2) Zet een pannetje op het vuur en smelt daarin voldoende pure chocolade. Hak ondertussen de nootjes met een mes in kleine stukjes.
3) Pak een partje van de appel en haal deze door de chocolade. Rol ze vervolgens door de nootjes.
4) Om te voorkomen dat de appels bruin gaan zien, kan je een beetje citroensap over de appels gieten. Klein beetje hé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *