Picknicken met Happy Face Kim

Picknicken met Happy Face Kim

Picknicken in het park? Yes, dat is het lekkerst om te doen met zonnig weer en al helemaal met Happy Face Kim van Purefoodie! Want het was alweer een hele tijd geleden dat we elkaar hadden gezien. Zon aan en lekkere hapjes mee. Hier vind je alle gezonde picknick snacks.

Picknicken en snacks: wat is snel en gezond?

Als je gaat picknicken is het goed om in ieder geval een aantal dingen bij de hand te houden. Want in een bos of park heb je gras. Dan is groot kleed wel handig. Ook handig is een picknickmand. Want in zo’n mand kun je bordjes, glazen en bestek stoppen. Wel zo chic om natuurlijk echte borden en glas te hebben. Plastic kan natuurlijk ook, maar is toch minder fijn (waait weg, knakt snel etc.). En kom op, plastic messen snijden gewoon niet.  De laatste tip: een koeltas. Dan blijven al je lekkere hapjes lekker koel.

Als je gaat picknicken, dan is het grote kans dat het zonnetje schijnt. Daarom fijn om de snacks daar ook af te stemmen. Samen met Kim van Purefoodie hebben we de ideale picknick samengesteld. De ideeën vind je hieronder.

Picknick limonade

Picknick snack #1: Frisse limonade

Om te beginnen met wat vocht! Want op een warme dag is het best zweten geblazen op zo’n kleedje in de volle zon. Daarom heeft Kim gedacht aan een lekkere frisse limonade. Om die helemaal tot een succes te maken is het aan te raden om alvast vooraf een thermoskan met water en munt te vullen. Dan kan dit al lekker intrekken. Voeg er tijdens de picknick nog wat vers rood fruit, gember en wat limoen aan toe en je bent al klaar!

Lees hier alle juicy details van deze limonade op de blog van Kim.


Picknick snack #2: Spring Rolls

Ook een recept uit de mouw van Kim. Want de Spring Rolls zijn helemaal de bom deze zomer. Kim heeft wel meer van dit soort recepten online, daar kan ik nog wel wat van leren. In de keuken heb ik Kim in de weer gezien en ze was eigenlijk zo klaar! De Spring Rolls zijn lekker smakelijk en eten goed weg. Wel een tip: Kies voor goede kwaliteit rijstpapier, anders ben je de Sjaak; ze vallen dan snel uit elkaar.

picknick spring rolls


Picknick snack #3: Bananenbrood met dadels

Maak een bananenbrood. Dat is geen suggestie, maar een wereldse aanrader. Een plakje hiervan is lekker zoet door de stukken banaan en dadels. Samen met de krokante buitenkant is dit een heerlijk tussendoortje. Zo, zo lekker voor je Happy Face! Prima om te eten op je kleedje in het park, maar ook prima in de auto, op school of werk of elke andere plek.. Bekijk hier het bananenbrood recept met dadels.

cakebrood picknick


Picknick snack #4: Zomerse spiesen met meloen en mozzarella

Die mogen echt niet ontbreken in je mandje. Want tijdens een zomerse dag is de meloen heerlijk verfrissend. Toch hunkerend naar een stukje vlees? Voeg dan een plakje goeie Italiaanse ham tussen de meloen en de mozzarella in. Dat geeft net wat meer smaak. Maar zonder heb je ook weinig te klagen hoor. Binnenkort vind je het recept online.

Aan al het moois komt dan weer een eind. Kleedje inpakken en weer richting huis. Maar, met deze ideeën weten we zeker dat je een goeie dag hebt gehad met een heerlijke picknick.

Happy Faces,
Kim en Peter

picknick ideeën - picknickmand

Meer tips voor in de zon? Bekijk dan:

6 hapjes voor in de zomer
3 tussendoortjes voor een zomerse dag

Meer van Kim en mij bekijken? Check dan ook:
Smoothie challenge (wie zal er winnen..)
Taart bakken zonder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *