Onweerstaanbare pruimentaart

Onweerstaanbare pruimentaart

Als ik zeg pruimentaart dan gaat mijn hartje al sneller kloppen. Want het is weer het seizoen van de pruimen. Heerlijk vers en lekker om te verwerken in een taart. Tevens valt er iets te vieren..

Een onweerstaanbare pruimentaart voor iedere dag

Nu is er niet altijd een reden nodig voor een gezonde taart (want taart kan altijd), maar toch heb ik wat te vieren. Healthy Food Happy Faces bestaat namelijk een DIK jaar! Hoe leuk is dat. Voor nu dus een pruimentaart, want het is de tijd van het jaar voor pruimen. Heerlijk om zo los te eten, maar nog lekkerder om ze te verwerken in een taart. Dat heb ik gedaan en heeft goed uitgepakt! Kijk maar eens hoe deze taart er loopt te shinen! Hoe je het maakt lees je in deze post.

Wat heb je nodig?

– Pruimen (8)
Honing (150 gram)
– Kokosolie (125 gram)
Eieren (2 grote)

– Amandelmeel (75 gram)
– Volkorenmeel (125 gram)
– Bakpoeder (1,5 theelepel)
– Soja melk (50 ml)

– Zout (1/2 theelepel)
– Amandelen (25 gram)
Pistachenoten (1 handje, fijngehakt)
– Vieux (4 eetlepels)
– Taartvorm

Hoe maak je deze pruimentaart?

1) Snijd de pruimen door de helft en verwijder de pit. Handige tip: leg de halve pruimen in de taartvorm. Zo weet je precies hoeveel je er nodig hebt.
2) Voeg in een kom 4 eetlepels vieux en 4 eetlepels honing. Voeg daarin de gehalveerde pruimen en laat dit minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
3) Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in met wat kokosolie en bestrooi met wat amandelmeel.

4) Voeg in een kom de overige honing en de eieren. Klop deze ingrediënten met een mixer op tot een glad beslag. Verwarm daarna de kokosolie en voeg al roerend toe aan het beslag.
5) Voeg het amandelmeel en het volkorenmeel, zout, bakpoeder en sojamelk toe. Mix het geheel tot het een glad beslag is.
6) Stop vervolgens het beslag in de taartvorm en verdeel het geleidelijk met een pollepel.

7) Haal de pruimen uit de koelkast en verdeel ze netjes over het beslag. Grote pruimen in de buitenste ring en eindig in de binnenste ring met kleinere pruimen. Druk de amandelen in het beslag tussen de pruimen en bestrooi het geheel met de fijngehakte pistachenoten.
8) Zet de taart voor 40 minuten in de oven. Haal de pruimentaart uit de oven als de taart licht bruin is geworden.

Van deze pruimentaart ga je zeker genieten!

Foto: Jeroen Timmer Photography

Reacties van andere Happy Faces:
  1. Jeroen om 09:25

    Inmiddels heb ik er 2 gemaakt en beide boven verwachting lekker.

    Omdat ik geen vieux in huis heb, heb ik die vervangen voor Li­cor 43. Tevens heb ik havermout meel gebruikt (stond nog in de kast) ipv volkoren.

    • Peter Happy Face beheerder om 14:50

      Hoi Jeroen, bedankt voor je scherpe opmerking. Niet handig dat de pruimen er niet bijstonden. Dat is als naar het zwembad gaan zonder zwembroek. Heb het voor je nageteld en het zijn er precies 8. Groet, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *