Rijst met kip, groente en sojasaus. Licht en lekker

Rijst met kip, groente en sojasaus. Licht en lekker

Als je broek nog niet was afgezakt van de warmte, dan zakt ‘ie wel af van dit rijst met kip gerecht. Want als het warm is vind ik het heerlijk om een lichte maaltijd te eten. En zo klaar!

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van sojasaus. Dat is een lichte variant, rijk aan smaak en niet zo machtig. Je koopt het gewoon in de supermarkt, dus je hoeft niet de halve stad af te fietsen (al is dat wel sportief). Dit recept met kip en rijst gaat smullen worden!

Om dit recept te maken, ben je niet zo lang bezig. De meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groente en de kip. Heb je dit recept liever vegetarisch? Vervang dan de kip door tofu. Net zo lekker!

Wil je het helemaal gezond doen? Stoom de groentes dan apart met een handig stoommandje. Die kan je overal kopen. Door het stomen blijven de vitamientjes bewaard, waardoor je nog meer uit je groente haalt!

Wat heb je nodig voor dit recept?

– Kipfilet (150gr) – Paprika (2x) – Broccoli (half bosje) – Witte rijst (100gr) – Komijnzaad – Sojasaus – Zout / Peper – Olijfolie

Dit recept is makkelijk te maken in 4 stappen:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm ondertussen een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Als de olie warm is, kunnen de blokjes kipfilet in de pan. Snijd ondertussen de paprika en broccoli in stukjes.
  3. Als de stukjes kipfilet gebakken zijn, voeg je de groentes toe aan de pan toe met een flinke scheut sojasaus. Roer door en laat even sudderen.
  4. Roer nog even goed door en voeg de komijnzaad, heel klein beetje zout (want de sojasaus is al zout van zichzelf) en wat peper toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *