Snelle salade met bonen

Snelle salade met bonen

Tegenwoordig heeft niemand tijd. We zijn allemaal druk en o ja, we moeten ook nog wat eten. Snel checken op een bestel app of even snel wat makkelijks maken. Toch zijn er alternatieven.

En daar komt ik, de Hans Kazan van de food blogs toch goed van pas. Deze salade met bonen is top als druk bent of gehaast. Want het enige wat je hoeft te doen is alles door elkaar te mengen en ja, je bent klaar.

Uiteraard zijn er wat uitzonderingen waardoor deze salade nét wat rijker wordt. Daar moet je dan wel paar minuutjes extra voor uittrekken. Maar je kan ze ook achterwege laten, het is maar wat je er zelf van maakt.

De hamvraag: wat zit er in deze salade met bonen?

Deze bonensalade bestaat dus voornamelijk uit bonen. Logisch. Maar de bonen kan je zelf kiezen, eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Zelf heb ik gekozen voor kidneybonen en haricots. Top, want deze bonen zitten vol eiwitten, dus als je sport is dat een handige manier om nét wat extra eiwitten binnen te krijgen.

Verder heb ik sla toegevoegd en heb cherrytomaten toegevoegd. Ook 2 eitjes gekookt voor net wat extra eiwitten. Dus ook ideaal voor bulken. Zoals je merkt zijn al deze smaken best neutraal, daarom passen ze ook goed bij elkaar. Om toch wat extra smaak toe te voegen, heb ik gekozen voor wat bacon. Bak deze iets op en snijd in stukjes. Ze zijn lekker zout, wat een verrijking is voor de smaak.

Vegetarisch? Dan zou je eventueel wat tofoe kunnen opbakken in een pan met wat sojasaus. Ook lekker!

Zo zie je maar, deze salade is vrij makkelijk te maken en toch kan je genieten van een goede en voedzame maaltijd!

Alles handig op een rijtje:

  • Kidneybonen
  • Haricotsbonen
  • Cherrytomaten
  • Sla
  • Eieren (2)
  • Bacon (4 plakjes)

Wil je deze salade wat machtiger maken? Voeg er dan wat rijst aan toe. Daarmee krijg je een vollere maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *