Vegetarische Caesar Salade

Vegetarische Caesar Salade

Deze vegetarische caesar salade mag niet ontbreken in je receptenboek. Het is eenvoudig te maken, smaakvol en een perfect bijgerecht bij vele maaltijden. En het leuke van salades: je kan er altijd je eigen draai aan geven. Al trek?

Vegetarische caeser salade als bijgerecht

Laatst kwamen vrienden eten en moest ik me bedenken wat ik op tafel zou gaan zetten. Sowieso moest het een vegetarisch recept worden. Al snel kwam ik uit bij een fijne pasta met daarbij deze vegetarische caesar salade als bijgerecht. Een schot in de roos, want de salade is licht en prima te combineren met vele soorten pasta.

De salade is makkelijk te maken. Je hoeft namelijk maar een paar ingrediënten te snijden of op te bakken. De rest voeg je samen en hussel je door elkaar. Makkelijk kan niet! En dat is fijn, want de meest simpele gerechten, zijn soms ’t lekkerst!

Je kan er natuurlijk voor kiezen om veel ingrediënten kan en klaar te kopen. Maar dat is natuurlijk geen fun! Het is lekkerder en leuker zelf aan de slag te gaan. Hieronder vind je een lijst met ingrediënten die ik heb toegevoegd, het is natuurlijk aan jou om er een eigen draai aan te geven.

Wat heb je nodig voor deze Caesar Salade?

 • Romaine sla
 • Ciabatta broodje (1)
 • Citroen
 • Eieren (4)
 • Magere kwark
 • Kappertjes
 • Geraspte Grana Padano
 • Olijfolie
 • Zout/peper

Hoe maak je deze salade?

 1. Zal als eerst een pan met ruim wat er op het vuur en kook in 8 minuten de eieren. Giet de eieren daarna af en laat ze schrikken onder koud water.
 2. Scheur de bladeren van de romaine sla van elkaar af en was deze goed. Scheur ze daarna in stukken en laat ze uitlekken in een vergiet.
 3. Snijd de ciabatta in kleine stukken (liefst vierkantjes) en zet vervolgens een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Bak hierin de stukjes brood op tot ze mooi bruin zien en ze krokant zijn.
 4. Meng in een kommetje een aantal eetlepels magere kwark, de kappertjes, een halve citroen. Roer dit goed door elkaar.
 5. Voeg vervolgens de geraspte Grana Padano toe aan dit mengsel.
 6. Pak je mooiste kom en voeg hierin de salade. Meng de opgebakken stukjes brood door de salade en de inhoud van het kommetje met mengsel van kwark.
 7. Snijd de eieren doormidden en leg ze op de salade. Eventueel kan je nog een scheutje olijfolie over de salade gieten en maak het af met een snufje zout en peper.

Geniet van je vegetarische caesar salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *