Vegetarische pasta met buffelmozzarella

Vegetarische pasta met buffelmozzarella

Een vegetarische pasta is altijd een goede keuze. Zeker deze met buffelmozzarella, dat sowieso de lekkerste mozzarella is. Dit recept draai je zo in elkaar en is echt mijn favoriet!

Vegetarische pasta recept met perfecte smaak

In mijn kast heb ik een aantal geweldige boeken met daarin de beste pasta recepten. Een daarvan komt uit het boek van Stefano Cavallari, genaamd: Pasta. Wat mij betreft is dit echt mijn favoriete vegetarische pasta recept. De recepten zijn gewoon goed te maken en de smaken passen echt perfect bij elkaar. Het perfecte avondeten hoeft niet moeilijk te zijn!

De rode uien vormen de basis van dit vegetarische recept. Door het kleine schepje suiker maak je ze wat zoeter. Samen met de paprika en de buffelmozzarella geeft dit een perfecte smaak. Je maakt het af met zout en peper, dus geen gekke bijzondere kruiden nodig.

Wat is het verschil tussen normale mozzarella en buffelmozzarella?

De ‘normale’ mozzarella die we hier in Nederland in de supermarkt kopen, is veelal gemaakt van koemelk. De buffelmozzarella die volop in Italië wordt gegeten, is gemaakt van de buffel. Die heeft zijn eigen smaak en dat proef je. Eens gegeten, wil je nooit meer anders!

Wat heb je nodig?

Personen: 2
Keukenwacht: 30 minuten

 • Pasta schelpjes (200gr)
 • Rode uien
 • Bruine amandelen
 • Buffelmozzarella
 • Rode paprika (1)
 • Bieslook
 • Water (klein glas)
 • Suiker (1 theelepel)
 • Olijfolie
 • Zout/peper

Hoe maak je deze vegetarische pasta?

 1. Snijd de amandelen in kleine stukjes en bak ze in een wok met een beetje olie lichtjes op.
 2. Snijd ondertussen de rode uien en de paprika in stukken en de bieslook. Haal vervolgens de amandelen uit de pan.
 3. Voeg de rode uien toe aan de pan met een klein beetje olie. Bak ze lichtjes op tot ze glimmen.
 4. Voeg het water toe zodat de uien net onderwater staan samen met een snufje zout en peper en de suiker. Laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
 5. Voeg daarna de paprika toe aan de uien en roer nog even goed door.
 6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de uien en paprika. Roer dit goed door elkaar.
 7. Snijd de buffelmozzarella in stukjes en leg bovenop de pasta. Maak het af met een snufje zout en peper, de stukjes bieslook en de gebakken amandelen.
Reacties van andere Happy Faces:
 1. Leonie om 17:40

  Subliem gerechtje Mr Healthy Food Happy Faces! De amandelen, mozzarella , verse bieslook en paprika zijn een geweldige combi en liggen lekker in de mond. Echt top ******

 2. Bart om 14:45

  God diggity damn, dit was smaakvol. Heb mijn buik rond gegeten. Met een goed glas rood erbij komen de smaken goed samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *