Zalm met een vrolijke pastinaak

Zalm met een vrolijke pastinaak

Mocht je vandaag vroegtijdig honger krijgen, dat kan. De wintertijd heeft ook effect op je eetritme. Laat je niet gek maken en ga vanavond voor een wat zwaardere maaltijd. Zalm is een prima keuze.

Aardappelen laat ik achterwege maar vervang ik door winterse groentes. Om de zomer niet helemaal te vergeten kan je er prima een zalmmoot bij serveren.

Wat heb je nodig?
– Zalmmoot (1)
– Pastinaak (1, familie van de wortel)
– Spinazie (3 handjes, als je kleine handen hebt 4)
– Spruiten (3 handjes)
– Kokos/olijf olie
– Zout/Peper

Hoe maak je het?
1) Snijd de achterkant van de spruitjes af en verwijder los komende bladeren. Snijd ze vervolgens doormidden. Maak met een dunschiller de pastinaak kaal, en hak deze in stukjes.
2) Verwarm in een wok enkele klontjes kokosolie of gebruik olijfolie, en voeg de spruitjes en de pastinaak toe. Zorg voor voldoende olie anders verbrand de groente.
3) Bestrooi de zalmmoot met wat zout en peper en leg deze in een grillpan. De zalm dient ongeveer 4min gebakken te worden. Zorg ervoor dat de zalm aan beide kanten goudbruin wordt.
4) Giet een half glas met water in de wok en voeg gelijk de spinazie toe. Leg een deksel op de wok en laat dit met tussentijds doorroeren even sudderen.

Je hebt nu een heerlijk voedzaam recept waarmee jij het gevecht met de wintertijd aan kan gaan! En positief: Deze winter zorg ik er voor dat jij de winter doorkomt met een happy face!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *