Zelf falafel maken in 10 minuten

Zelf falafel maken in 10 minuten

Zelf falafel maken is nog niet eens zo’n slecht idee. Het is vrij makkelijk te maken en natuurlijk heel gezond. Want je weet zelf wat je er allemaal instopt. Ready?

Hoe kan je zelf falafel maken?

Wat mij sowieso fan maakt van dit gerecht is dat het met zoete aardappel is gemaakt. Lekker vullend en toch niet zo zwaar op je maag. De verschillende kruiden moet je zeker toevoegen want deze maken echt de smaak! Tijdens het bereiden ruik je het al. Heerlijk!

Sowieso is falafel een geweldige vleesvervanger. Het is dus ideaal als je een vegetarisch recept zoekt. Falafel is een Arabisch gerecht en komt uit het Midden-Oosten.

Dit gerecht heb ik stiekem een beetje afgekeken van De Groene Meisjes. Superleuke website, dames!

Wat heb je nodig voor deze falafel?


– Gebroken lijnzaad (2 eetlepel)
– Zoete aardappel (500gr)
– Komijnpoeder (2 theelepels)
– Korianderpoeder (2 theelepels)
– Knoflook (1 teentje)
– Citroen (1)
– Meel (90gr, tarwemeel had ik toevallig nog in huis)
– Baksoda (1/2 theelepel)
– Zout/peper (snufje)
– Water (2 eetlepels)

– Oven
– Grote kom
– Bakpapier
– Staafmixer

Hoe maak je deze falafel van zoete aardappel?


1) Zet een pannetje met water op het vuur. Schil daarna de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Voeg ze toe aan het water.
2) Als de aardappels in te prikken zijn met een vork, kan je ze afgieten en pureren met een staafmixer.
3) Voeg de aardappelpuree toe aan een grote kom en voeg het sap van een citroen toe. Voeg tevens de koriander, komijn, zout en peper toe. Roer dit goed door elkaar.
4) Knijp vervolgens een teentje knoflook fijn en meng deze er goed doorheen.
5) Meng in een andere schaal het meel en de baksoda goed door elkaar. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje toe aan de aardappelpuree. Je zal merken dat het erg dik wordt. Geen zorgen, dit is juist goed.
6) Leg op een bakplaat het bakpapier en rol kleine balletjes van de aardappelpuree. Mochten je handen gaan plakken maak ze dan een beetje nat. Dan rolt het weer beter.
7) Zet de bakplaat voor 20-25 minuten in de oven. Als je er met een prikkertje in kan prikken en de prikker blijft schoon, dan is het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *