Zelf pesto maken

Zelf pesto maken

Dit receptje voor zelf pesto maken, mag niet ontbreken op mijn blog. Dit moet je zelf gewoon een keer gemaakt hebben; dan wil je echt niet anders meer. Want de pure smaak van verse producten, doen je hartje sneller kloppen.

Dit recept is lekker eenvoudig te maken. Geen moeilijke stappen, maar gewoon een aantal ingrediënten bij elkaar voegen en laten malen. Gebruik in ieder geval goede producten. Dat proef je echt terug in de smaak.

Italiaanse recepten staan sowieso bekend om verse en gezonde producten. Verse knoflook, verse Parmezaanse kaas en natuurlijk het belangrijkste ingrediënt: basilicum.  Dat zijn eigenlijk de hoofdingrediënten om groene pesto te maken.

Pesto komt uit uit Genua. Het is een Italiaanse saus dat gemaakt is van: olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en/of Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Dit maal je met elkaar samen en je hebt echte pesto uit Italië.

 

Je kan overigens ook kiezen om rode pesto te maken. Het verschil is dat je in plaats van basilicum gedroogde tomaten gebruikt. De rest van het recept is eigenlijk hetzelfde.

Zelf pesto maken; wat heb je nodig?

– Basilicumplant
Pijnboompitten (3ogr)
Knoflook (1 teentje)
– Parmezaanse kaas (50gr)
Citroen (1/2)
– Olijfolie
– Zout/peper

– Keukenmachine

De stappen voor zelf pesto maken:

1) Pak een koekenpan en bak de pijnboompitjes lichtbruin. Gebruik geen olie in de pan!
2) Pluk de blaadjes van driekwart van de basilicumplant. Stop deze in de keukenmachine samen met de pijnboompitten, teentje knoflook, Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie. Mixen en klaar!

Voor dit recept heb ik de pesto gebruikt op een hard broodje. Samen met een tomaatje een heerlijke combinatie. Ook lekker met wat mozzarella. Uiteraard kan je pesto ook gebruiken bij een maaltijd van pasta. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti. Echt Italiaans!

Wat ook lekker is, zijnde gevulde portobellos. Even in de oven met deze pesto en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *