Cake recept voor het ontbijt

Cake recept voor het ontbijt

Wat is er beter dan wakker worden met een plakje cake. Met deze cake leg je een prima bodem voor de dag. Met moerbei, hazelnoot en zoetige bananen kan je dag niet beter beginnen. Ben je al enthousiast?

Laatst had ik deze cake gemaakt voor het ontbijt. Super zwaar, want er zitten serieuze ingrediënten in. Maar dat maak het des te lekkerder. De moerige moerbeien, de zoetige banaantje, ei en wat havermout. En dan heb ik de hazelnoten nog niet eens genoemd. Ben je niet zo gek op een ingrediënt of heb je geen moerbeien in huis? Dan kan je het makkelijk vervangen voor iets anders. Dat maakt deze cake zo fijn, want je kan er eindeloos mee variëren. Het is eigenlijk net een pizza of soep.

In de eerste instantie wilde ik dadels en cranberry’s gebruiken voor de cake. Helaas ging dat niet door want ik was het gewoonweg vergeten mee te nemen vanuit de super. Toen ik thuis stond en in mijn mooie kast keek, waren de moerbeien een prima alternatief. De cake is lekker zwaar maar toch goed in balans. Benieuwd geworden? Volg dan de onderstaande stappen en voor je het weet zet jij je tanden in deze ontbijtcake.

Wat heb je nodig voor deze ontbijt cake?

Havermout (100gr)
– Amandelmeel (200gr)- Rijpe bananen (4)
Eieren (4)
– Bak soda (1 theelepel)
– Agavesiroop (1 scheut)
Hazelnoten (100gr)
– Moerbeien (100gr)
Geraspte kokos (50gr)
Kaneel (1 theelepel)
– Gember (vingerkootje groot, in kleine stukjes)
– Kokosolie (100gr)
– Zout

Hoe maak je het?

1) Verwarm de oven voor op 160 graden.
2) Snijd de hazelnoten en gember stukjes, leg de moerbeien in een kommetje met kokend water.
2) Voeg de bananen in stukken toe in een ruime kom. Voeg de eieren, ahornsiroop en de kokosolie toe. Meng dit met een mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens de gember en de kaneel en zout toe. Mix nog even goed door elkaar tot een glad beslag.
3) Voeg beetje bij beetje de havermout, amandelmeel toe aan het beslag, terwijl je blijft roeren. Voeg als laatst de hazelnoten en de (uitgelekte) moerbeien toe.
4) Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijk over de bakvorm. Zet volgens de cake voor 50 minuten in de oven. Houd een satéprikker bij de hand zodat je, als de oven piept, kunt controleren of de cake goed is. Ik hoor je denken: “wanneer is die goed”? Dat is als je de satéprikker erin prikt, en die er schoont weer uitkomt. Tadaa!

Laat goed afkoelen. Daarna heb je een heuse ontbijtcake!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *