Courgette spaghetti. Zo klaar!

Courgette spaghetti. Zo klaar!

Deze courgette spaghetti is lekker en zo klaar. Licht voor tijdens de lunch of het avondeten. O, en ook helemaal vegetarisch! Het is zo klaar en eigenlijk aan alle kanten goed! Maak jij ‘m?

Dit gerecht zal voor veel happy faces zorgen. Je zet het met 20 minuten op tafel en is ook prima koud te eten. Dit gerecht heb ik vegetarisch gemaakt, maar je kan het ook combineren met een stukje kip als je niet vegetarisch bent.

Het is eigenlijk verrassend dat je een pasta kan maken van deze courgette. Het is ideaal als je iets wilt eten dat niet te zwaar op de maag valt. Lekker licht! Benieuwd wat je er van vindt.

Keukenwacht: 20 minuten
Personen: 2

Wat heb je nodig voor deze courgette spaghetti?

Pittig typje? Haal dan ook een rode peper.

 

Courgette (2)
– Zongedroogde tomaten (20gr)
Olijven (zwart, 8 stuks)
– Pijnboompitten (handje)
– Groentebouillon (50ml)
– Citroen (1/2)
– Limoen (1/2)
– Olijfolie
– Zout/peper

Hoe maak je het?

1) Was de courgettes schoon en maak ze weer droog met een theedoek.
2) Snijd met een spirellisnijder de courgette in reepjes. Als je geen snijder hebt, kan ze ook in dunne plakken snijden en daarna in reepjes. Snijd de olijven doormidden en de gedroogde tomaten in stukjes.
3) Zet een wokpan op het vuur met wat olie. Voeg daar de courgette aan toe en de bouillon. Laat dit sudderen voor ongeveer 7 minuten tot de courgette zacht is.

4) Zet ook een koekenpan op het vuur, en voeg daarin de pijnboompitten (zonder olie!). Bak ze iets op en voeg daarna de olijven en gedroogde tomaten toe. Bestrooi met een beetje zout en peper. Ook de rode peper kan er nu bij als je daar van houdt.
5) Rasp de buitenkant van de halve limoen boven de koekenpan en knijp ook een halve citroen uit.
6). Haal de courgette uit de wok en laat even uitlekken in een zeef. Voeg daarna de inhoud van de koekenpan toe en tadaa: je bent klaar!

Reacties van andere Happy Faces:
    • Peter Happy Face beheerder om 09:32

      Als de courgette maar zacht genoeg is. Bij mij had het 7 minuten nodig. Je kan het makkelijk ontdekken door er met een vork in te prikken. Heeft het wel gesmaakt? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *