Eten, drinken en zon; hoe overleef je een warme dag

Eten, drinken en zon; hoe overleef je een warme dag

Eindelijk! De mussen vallen weer is van het dak. Niet door een plens regen maar gewoon omdat het zonnetje zo ontiegelijk lekker schijnt! Maar hoe zorg je ervoor dat jij niet van je eigen dakkie afvalt? In deze post vertel ik je wat meer over eten, drinken en zon.

Het is niet elke dag mooi weer in Nederland. Dus die paar dagen dat het zonnetje keihard schijnt moet je jouw goddelijke lichaam wel een beetje goed in de gaten houden. Zeker met festivals en knusse barbecues.

Het allerbelangrijkste tijdens een warme dag

Deze is niet zo moeilijk te beantwoorden. Het belangrijkste is natuurlijk drinken. Dan bedoel ik niet een meter bier maar gewoon een verkoelend watertje. Hoeveel liter? Het liefst 2 liter of meer op zo’n warme dag. Ook erg belangrijk als je een dansje aan het doen bent op een festival.

Wil je helemaal gek doen? Zorg dan voor een watertje met een goeie bubbel. Dit is verfrissend en zorgt voor een flinke dosis afwisseling. Als je het helemaal bond wilt maken, dan stop je er van te voren een takje munt in met citroen. Komkommer is trouwens ook lekker met munt.

Maar wat eten we dan?

Op water alleen kunnen we niet overleven. Daarom mag een goede maaltijd niet ontbreken op zo’n dag. Voordat je allerlei ijsjes en andere stiekeme snoepjes gaat opeten, is het misschien goed om een mooie blik te werpen op de pagina met hapjes voor de zomer. Hier vind je allerlei kleine hapjes die de dag net nog even wat aangenamer maken. Zeker het bananenijs en de gevulde komkommer met zalm zijn mijn favorieten.

Gevulde komkommerBananenijs, zon, ijs, banaan, cacao

En wat verder?

Verder moet je er gewoon voor zorgen dat je lekker ligt en geniet. Want zo vaak schijnt ‘ie niet. Let wel goed op je hoofd. Een petje of leuke hoed zorgt ervoor dat je gewoon een Happy Face kunt houden. Heb je alleen een pikant broekje aan of misschien wel niets, zorg dan in ieder geval voor een goede zonnebrand. Want liever zo bruin als een volkoren broodje dan zo rood als een tomaat.

Eten, drinken en zon! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *