Geroosterde aubergine en tomaat

Geroosterde aubergine en tomaat

Por de oven maar flink op! Dit keer zijn namelijk de aubergine en tomaat aan de beurt. Deze twee maatjes zijn naar een flinke warme bestemming geweest. Het reisje was heel eenvoudig. Je leest hier hoe.Eerst snijden, opwarmen en op een zacht bedje leggen van pesto. Klinkt lekker, toch?

Altijd goed te combineren met een stukje vlees of vis.

Personen: 2
Keukenwacht: 20 minuten

Wat heb je nodig?
– Aubergine (2)
– Cherry tomaten (20)
– Parmezaanse kaas
– Zout/Peper
– Extra Vergine olijfolie

Voor homemade pesto:
– Peterselie (10gr)
– Basilicum (12gr)
– Ongezouten cashewnoten (10gr)
– Bieslook (ongeveer 4 stengels)
– 1 Teentje knoflook
– Extra vergine olijfolie (20ml)
– Citroensap

Hoe maak je het?
1) Verwarm de oven voor op 220 graden.
2) Voeg in een blender of keukenmachine de peterselie, basilicum, cashewnoten, bieslook en de knoflook toe. Mix het geheel goed door elkaar. Als het een massa is geworden voeg je de olijfolie toe.
3) Haal de verse pesto uit de machine en voeg dit in een kom. Voeg een eetlepel citroensap toe en wat zout en peper. Meng het met een lepel goed door elkaar.
4) Snijd de aubergine in repen. Leg ze samen met de tomaten op een bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper. Zet de bakplaat in het midden van oven en houd het goed in de gaten. Als de tomaten gaan barsten is het goed.
5) Haal het geheel uit de oven en pak je mooiste bord. Smeer als eerst een bodempje van pesto op het bord en leg daar bovenop de aubergine en tomaten. Bestrooi nogmaals met een snufje zout en raps de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk master chef!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *