Gevulde portobello’s

Ken jij Tante Lize? Deze pittige tante heeft bedacht dat kabouters in paddenstoelen wonen. Portebello’s zijn dus DE villa’s onder de paddenstoelen. Dit keer ga ik ze vullen met quinoa en fetakaas.

Tante Lize schreef er over in haar boekje ‘Onder het zwammenvolk’. Dit boekje kwam uit in 1910. Het volk zal in februari vast gevreesd hebben want hun ‘huisjes’ zijn rond deze maand op hun best.

Keukenwacht: 30 minuten
Personen die je blij kan maken: 1 of 2

Wat heb je nodig?
– Portobello’s (2)
– Quinoa (35gr)- Rode ui (1, kleintje)
– Doperwten (handje)
– Bouillon (half blokje)
– Geitenkaas (klein blokje)
– Knoflook (half teentje)
– Olijfolie (extra vierge)
– Water (100ml)
– Zout/peper

– Iets met een grill er in
– Borsteltje om paddenstoelen mee schoon te maken
– Ovenschaal

Hoe maak je het?
1) Voeg de quinoa in een pan met het water. Breng dit aan de kook met een half blokje bouillon en laat het droogkoken. Zet ondertussen de grill aan.
2) Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon. Vet deze in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal met de bolle kant onder. De ovenschaal kan nu voor 5 minuten onder de grill. Draai na 5 minuten de portobello’s om en laat ze nogmaals 5 minuten onder de grill.
3) Snijd ondertussen de ui en de knoflook en bak ze even op met wat olijfolie. Als ze mooi glimmen kan de quinoa erbij, de doperwten, zout/peper. Laat dit met een klein scheutje water lichtjes koken.
4) Als het meeste water is verdampt kunnen de portobello’s gevuld worden. Pak hiervoor een eetlepel en vul ze netjes met het lekkers van quinoa. Strooi er wat fijngehakte geitenkaas overheen en giet goede kwaliteit olijfolie over de portobello’s.

Je gevulde portobello zijn nu klaar om verorbert te worden.

Dit inspiratie voor dit gerecht heb ik opgedaan uit het boek van Rens Kroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *