Gezond recept met frambozen

Het is koud buiten. Maar een gezond recept met frambozen mag je niet missen. Want als het eenmaal in de vriezer heeft gezeten, dan kan je het geluk niet op! Het ijstaartje zelf trouwens ook niet. Want hij is best machtig. Iets voor jou?

Het zat al langer in mijn hoofd om een gezond recept met frambozen te maken. Helaas kwam het er niet zo snel van. Tot ik op de markt in Amsterdam liep. Langs het kraampje met noten. Want dat is nodig voor deze taart. Toen dacht ik: laat ik de noten en dadels kopen. Dus, zo gezegd zo gedaan. Daarna langs de supermarkt en de resterende ingrediënten gekocht.

Eigenlijk is het maken van dit ijstaartje best makkelijk. Je moet goed de stappen volgen maar verder prima te doen. Mij is het gelukt, dus jou lukt het ook zeker!

Keukenwacht: 20 minuten (+ nachtje wachten)
Stukjes: 10 (ligt er aan hoe groot je snijdt)

Wat heb je nodig voor een gezond recept met frambozen?

– Amandelen (70gr)
Kokosrasp (35gr)
Dadels (120gr)
– Zout

Cashewnoten, geweekt in water (150gr)
Frambozen (50gr)
– Kokosmelk (100ml)
Honing (30ml)
– Vanille-extract (2 theelepels)
– Zonnebloemolie (40ml)
– Kokosolie (40ml)
– Water (50ml)

– Keukenmachine
– Bakvorm
– Vriezer

Hoe maak je dit recept?

1) Zorg dat de cashewnoten minimaal 3 uur in water hebben gelegen. Hierdoor worden ze wat zachter en zijn ze gemakkelijker te bewerken.
2) Stop de amandelen in de keukenmachine samen met de kokosrasp en snufje zout. Mix dit goed door elkaar en voeg vervolgens de dadels toe.
3) Voeg vervolgens het deeg in de bakvorm. Druk het goed aan. Eventueel met een lepel. Zet het alvast in de vriezer voor 10 minuten.
4) Maak de keukenmachine ietsjes schoon en voeg daarin de cashewnoten, kokosmelk, honing, vanille-extract en het water. Mix dit ook goed door elkaar en voeg daarna de zonnebloemolie en kokosolie toe. Deze kan je iets warm maken zodat het vloeibaar wordt. Roer het goed door. Voeg daarna de frambozen toe en roer met de hand rustig door het beslag.

5) Haal het deeg uit de vriezer en voeg het mengsel uit de keukenmachine over het deeg. Zet vervolgens terug in de vriezer voor het liefst een nachtje.
6) Wil je een stukje? Haal ‘m 10 minuten van te voren uit de vriezer en snijd ‘m rustig aan. Bewaren in de vriezer.

Je ziet, een gezond recept met frambozen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Nog trek? Hier vind je meer taart recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *