Gezonde pita met falafel

Gezonde pita met falafel

Deze gezonde pita met falafel is een shot in de roos! Dit populaire gerecht komt uit het Midden-Oosten en is ideaal als vleesvervanger. Geweldig dus als je op zoek bent naar een vegetarisch recept dat lekker fris is!

Wat maakt deze pita met falafel gezond?

Falafel is al snel gefrituurd en het broodje pita heeft nu ook niet een label verantwoord. Maar de truc zit ‘m meer in de saus. Want in plaats van vette sausjes, vervang je dit heel makkelijk door magere kwark. Dat smaakt lekker fris en is een prima combinatie met de falafel. Daarom deze lekkere frisse maar vooral gezonde pita met falafel.

Het begint allemaal met de pitabroodjes. Want dit moeten even in de oven. Dat duurt dus het langst. Verder kan je de falafel zelf maken als je wat meer tijd over hebt. Al kost het je maar 10 minuten en een beetje oventijd. Maar, laten we nog even focussen op die saus!

De saus is gemaakt op basis van magere kwark. Daarbij voeg je een beetje citroensap, wat zout en verse komkommer. Roer deze door elkaar en je hebt een frisse saus. Samen met de falafel een perfecte combinatie!

Wat heb je nodig om dit gerecht te maken?

 • Pitabroodjes (4)
 • Falafel (1 pakje of zelf gemaakt)
 • Magere kwark (4 eetlepels)
 • Komkommer (1/4)
 • Citroen
 • Bieslook
 • Olijfolie
 • Zout/peper

Hoe maak je deze pita?

 1. Snijd de pitabroodjes alvast en maak ze met je handen ietsjes vochtig. Leg ze daarna in de oven volgens beschrijving van de verpakking.
 2. Snijd de komkommer in kleine vierkantje stukjes en hak de bieslook fijn. Roer deze door elkaar en zet apart in een klein kommetje.
 3. Meng de magere kwark met het sap van 2 citroenschijfjes en een snufje zout en peper. Roer dit goed door elkaar en zet ook apart in een klein kommetje.
 4. Bak ondertussen de falafel in de pan met een beetje olijfolie.
 5. Als alles klaar is, kunnen de pitabroodjes worden gevuld! Smeer ze eerst in met wat kwark mengsel en stop daarna 2 falafels in het broodje. Maak het af met nogmaals wat kwark en strooi het mengsel van de komkommer en bieslook eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *