Groene smoothie recept

Groene smoothie recept

In deze periode waar bijna iedereen wat ziekjes voelt, is dit groene smoothie recept een geschenk uit de hemel. Met spinazie om alle bacteriën weg te slaan als Popeye en een banaantje voor de zoetigheid.

Dit groene smoothie recept is zo klaar

Want ja, een draai aan die knop van je blender en hij is klaar. Ideaal vind smoothies, want je kan ze makkelijk meenemen. Zo heb je overal en iedere dag een bommetje met extra vitaminen. In dit recept heb ik limoen en yoghurt toegevoegd voor een extra frisse smaak; lekker op een warme dag. Vind je ‘m nog iets te dik? Voeg er dan wat water aan toe, dan drink je ‘m zo weg.

Hoe maak je een groene smoothie?

Een groene smoothie maak je door groene groentes, een banaan en wat yoghurt in een blender te stoppen. Meestal zit er ook nog iets van een citroen of limoen bij. Deze geven een frisse smaak aan je smoothie. Veelvoorkomende groentes zijn: avocado, spinazie en boerenkool.

Wat heb je nodig voor de groene smoothie?
– Spinazie (gewassen, 2-3 grote handen)
– Banaan (2)
– Limoen (1/2)
– Yoghurt (scheut)
– Water (glaasje)

Je kan misschien al raden hoe je de smoothie maakt. Alles in de blender en even goed door elkaar mixen. Klaar!

Op mijn pagina van smoothies heb ik nog veel meer lekkere smoothie recepten staan. Zelf ben ik gek op deze frisse smoothie met aardbeien en kiwi. Je mag me ook wakker maken voor deze met smoothie met watermeloen. Kortom, probeer ze allemaal en laat me weten welke jouw favoriet is.

Houdbaarheid

Belangrijk om te onthouden is dat je de smoothie niet dagen kan bewaren. Als je wat over hebt, of je wilt hem bewaren voor later, dan kan je ‘m het best in de koelkast bewaren. Je kan de smoothie daar ongeveer 3 dagen wel bewaren. Maar dan moet je ‘m echt opdrinken. Dat lukt wel, want hij is te lekker om te laten staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *