Hummus recept met rijst

Hummus recept met rijst

Dit hummus recept is misschien vloeken in de kerk, maar het is wel lekker! Want de combinatie van rijst en hummus kom je niet vaak tegen. Toch zorgt dit recept voor een lekkere en voedzame salade. Prima om koud te eten!

Een origineel hummus recept

Zo kan je dit recept wel noemen. Want hummus op een cracker smeren is lekker, maar je kan er zoveel meer mee. Daarom bedacht ik dit hummus recept met genoeg groenten en wat rijst. In principe zijn rijst en groenten qua smaak niet sterk aanwezig. Dat vraagt dus om een scherpe smaak die je vindt in hummus. Ideaal om eraan toe te voegen!

Uiteraard is het helemaal goed als je de hummus zelf maakt van kikkererwten. Dan ben je de held! Binnenkort zal ik daar een recept over delen! Wat trouwens ook lekker zou zijn bij dit recept, is pijnboompitjes. Die heb ik zelf niet gebruikt, want had ze niet in huis 😉

hummus recept

Keukenwacht: 20 minuten
Personen: 2

Wat heb je nodig?

– Broccoli en snijbonen (of andere groene groente naar keuze)
– Zilvervliesrijst (120 gr)
– Hummus (3 goeie eetlepels)
– Een boel kruiden: komijnzaad, kurkuma, kerrie, zout, peper, laos, cayennepeper
– Geitenkaas
– Kipfilet (300 gr)

Hoe maak je dit hummus recept?

1) Zet twee pannen met ruim water op het vuur en breng het aan de kook. In een pan gaat straks de rijst, de andere pan is voor de groente.
2) Snijd ondertussen de groente en kipfilet in stukjes.
3) Als het water kookt kan de rijst en de groente allebei in een pan. De rijst meestal voor 8 minuten en de groente tot je er met een vork in kan prikken.
4) Bakker ondertussen de kipfilet in een beetje olie goudbruin.
4) Als de groente klaar is, kan je alles afgieten en mag het in een grote kom. Mix alles goed door elkaar en bestrooi met de kruiden.
5) Voeg daarna stukjes kip, stukjes geitenkaas en de eetlepels hummus toe. Mix nogmaals goed door elkaar.

Klaar! Deze salade zoals ik ‘m noem, is prima warm of koud te eten. Meer salades ontdekken? Check dan deze pagina over salades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *