Koude pastasalade met groente

Koude pastasalade met groente

Een koude pastasalade met groente maakt me blij wanneer het buiten warm is. Want deze frisse salade eet je lekker snel weg! Hij is nog verantwoord ook!

Deze koude pastasalade is zo klaar

Deze dagen is het best warm buiten. Ik vind het heerlijk die zomeravonden waar je nog lekker buiten kan zijn na het werk. Maar een warme maaltijd voor avondeten gaat er dan niet echt in. Nee, liever iets lichts wat lekker is en zo klaar! Zoek je zoiets? Dan moet je zeker deze koude pastasalade proberen, want je gaat er geen genoeg van krijgen.

Het fijne van dit recept is dat je allerlei groene groente kan toevoegen. Heb je nog iets liggen, dan kan het er gewoon bij. Zelf had ik nog wat courgette liggen en dat combineert prima met de peultjes en de doperwten. De mozzarella en sausje van Griekse yoghurt, geven een heerlijke smaak aan het geheel.

Wil je dit recept liever vegetarisch hebben? Laat dan de kip achterwege.

Wat heb je nodig?

– Peultjes
– Doperwten
– Courgette
– Kipfilet (300gr)
– Volkoren pasta (penne, 300gr)
– Buffel mozzarella (1 bolletje)
– Griekse kwark (3 eetlepels)
– Olijfolie
– Zout/peper
– Cajun kruiden
– Knoflook (1 teentje)
– Verse oregano

Hoe maak je het?

Het maken van deze koude pastasalade is een eitje. Want het is helemaal niet moeilijk.

1. Zet een pan op het vuur met ruim kokend water.

2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in cajun kruiden. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en zorg dat de uiteinde van de peultjes eraf zijn. Dat kan je makkelijk doen met een schaar.

3. Voeg in een apart kommetje de kwark, samen met een scheut olijfolie en de blaadjes oregano. Roer dit door elkaar en laat even staan.Als het water kookt, voeg je de pasta toe. Laat dit voor 8 minuten koken en voeg in de laatste 3 minuten de groente toe.

4. Als de 8 minuten voorbij zijn, giet je de de pasta en groente over in een grote vergiet en overspoel een paar keer met koud water.

5. Snijd de mozzarella en voeg die bij de pasta, samen met het sausje van kwark, de kipfilet en een snufje zout en peper. Hussel dit goed door elkaar.

6. Pak een mooie kom en snijd de teen knoflook in tweeën. Met de binnenkant van de knoflookteen, smeer je de kom in en voeg je vervolgens de pasta salade toe. Maak af met een wat blaadjes oregano.

Smakelijk eten!

Reacties van andere Happy Faces:
  1. Michelle om 18:43

    I made this recipe for my family and they couldn’t have enough of it. It’s easy to make and super delicious!

  2. David om 18:27

    This is a good one!. Especially when your’re short on time but still want to make something quick, easy, healthy and also delicious!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *