Linzen soep, lekker romig

Linzen soep, lekker romig

Schoonheid zit van binnen. Dat is met deze linzen soep precies hetzelfde. Van buiten (als je het maakt), ziet het er niet heel aantrekkelijk uit. De smaak die zich binnenin bevindt, och, daar gaat mijn mooie hartje toch sneller van kloppen. Pak je lepel en val aan. Dit mag je niet missen!

Soep wordt al jaar en dag gegeten. Of beter gezegd: gedronken. Sinds de prehistorie zijn mensen al in de weer met een pannetje. Water koken, ingredienten toevoegen en de smaken mengen zich vanzelf met het water. Het resultaat is een fijn soepje.

Op mijn blog heb ik al meerdere soepen gemaakt. Gewoon omdat het zo makkelijk is om te maken maar ook gemakkelijk om mee te nemen. Maar je kan soep ook invriezen en bewaren voor een later moment. Ideaal dus!

Deze soep trok mijn aandacht omdat het maar enkele ingrediënten nodig heeft. Bij het maken dacht ik gelijk aan hutspot want: uien en wortelen. Hier ben ik trouwens niet zo dol op. Maar dit soepje, nah die mag er best wezen. Zoals ik al zei: schoonheid zit van binnen.

Wat heb je nodig voor deze linzen soep?

– Linzen (200gr)
Ui (1)
Wortelen (circa 250gr)
– Kokosmelk (150ml)
– Komijnpoeder (snufje)
Kokosrasp (paar snufjes)
– Water (500ml)
– Olijfolie
– Koriander
– Zout/peper

– Zeef
– Staafmixer

Hoe maak je het?

1) Laat de linzen uitlekken. Hiervoor heb ik een kom gepakt met daarbovenop een zeef. De linzen kunnen zo makkelijk uitlekken. Vergeet niet om even om te scheppen.
2) Schil ondertussen de ui en wortelen in kleine stukjes. Snijd tevens de koriander fijn.3) Zet een pan op het vuur en giet hier wat olie in. Fruit vervolgens de ui met wat komijnpoeder.
4) Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en laat die een paar minuten meebakken.
5) Daarna mag het water erbij en een flinke snuf zout. Roer goed door op hoog vuur tot het water kookt.
6) Als het water eenmaal kookt mogen de wortelen en de kokosmelk erbij. Voeg tevens wat gemalen peper toe. Laat de soep nu op een laag vuurtje met de deksel erop voor 15 á 20 minuten rustig doorkoken.
7) Pureer de soep vervolgens met een staafmixer fijn. Voeg nog wat olijfolie toe en wat zout en peper naar smaak.

Je linzen soep is nu klaar om gegeten te worden. Maak je ‘m nog wel even af met wat koriander en kokosrasp?

Voor alle weetjes over soepjes: soepmaken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *