Pasta met kip: Een fijne Italiaanse zomeravond

Pasta met kip: Een fijne Italiaanse zomeravond

Als de laatste zonnestralen schijnen dan zit ik het liefst in de deuropening. Dit is bij mij thuis dé plek om van de avondzon te genieten. Samen met een goed bord eten en de iPad om gelijk een aflevering op Netflix te kijken. Dit keer heb ik een fijne pasta met kip gemaakt.

Pasta met kip: Zo klaar!

Om deze pasta met kip te maken, heb ik gebruik gemaakt van sojaroom. Het maakt het gerecht net wat romiger. Waar normaal gesproken crème fraîche (room) wordt toegevoegd, kan je prima sojaroom gebruiken. Het scheelt enorm in de vetjes. Sojaroom kan je gewoon in de supermarkt kopen.

Pasta vind ik zelf heerlijk. Je kan er eindeloos meer variëren en kan altijd. Hoe je de pasta ook maakt, zorg altijd voor verse producten. Want daar staat de Italiaanse keuken echt bekend om. Het maakt het gerecht veel lekkerder en het is natuurlijk ook beter voor je heerlijke lichaam.

Keukenwacht: 20min
Personen: 1 (als je een grote eter bent)

Wat heb je nodig?

– Volkorenpasta (100gr)
Kipfilet (150gr)
– Paddenstoelen (zoek de lekkerste zelf uit!)
Cherrytomaten (6)
Spinazie (3 handjes)
– Sojaroom (half pakje)
– Knoflook
Ui
– Olijfolie
– Zout/peper

Hoe maak je het?

1) Zet ruim water op.
2) Snijd de cherrytomaten doormidden, de kipfilet en ui in stukjes en pers de knoflook.
3) Voeg de pasta toe aan het water. Zet tevens een wok op het vuur met een scheut olijfolie. Als de olie warm is kunnen de knoflook en de ui erbij. Roer dit goed door.
4) Daarna mag de kipfilet erbij. Blijf goed roeren. Voeg daarna de paddenstoelen toe en even later de spinazie. Laat dit een paar minuten op het vuur staan en voeg vervolgens de sojaroom toe.
5) Na een paar minuten mogen de cherrytomaten erbij. Strooi wat zout en peper erover en je pasta met kip is klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *