Pudding van chiazaad

Pudding van chiazaad

Deze pudding van chiazaad bestaat alleen maar uit de allerlekkerste rode vruchten zoals bosbessen, aardbeien etc. Zet jij ‘m binnenkort op tafel?

Deze pudding van chiazaad is zo klaar.

Urenlang met een hengel in het water prikken is niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de staafmixer te laten draaien in een bak met voldoende rode vruchten, klein beetje water toevoegen. Roer er een goede eetlepel chiazaad doorheen, roer goed door en zet het een nachtje in de koelkast.  Daarna is je pudding van chiazaad al klaar!

Je kan ook prima variëren door een kiwi en appel te gebruiken in plaats van rode vruchten. Heerlijk aan deze pudding is dat er geen toegevoegde suikers aanwezig zijn. Alleen de suikers van het fruit. Ideaal dus als gezond toetje of leuk voor kinderen. Maar je mag natuurlijk zelf ook een groot kind zijn om dit toetje te eten.

Keukenwacht: 5 minuten (+ 1 nacht in de koelkast)
Hoeveelheid: Ligt er aan hoeveel fruit je gebruikt.

Wat heb je nodig?

– Voldoende rode vruchten (pakje zomerfruit uit de diepvries)
Chiazaad (1 eetlepel)
– Klein beetje water

Hoe maak je deze pudding van chiazaad?

1) Mix de vruchten en het water door elkaar met een staafmixer. Mix net zo lang tot er een gelei ontstaat.
2) Voeg de eetlepel met chiazaad toe en roer het geheel met de hand door.
3) Voeg het mengsel in een vormpje of bakje. Laat het een nacht in de koelkast staan zodat het kan opstijven.

 

Welk toetje je ook maakt, het moet een feestje zijn om een geweldige maaltijd mee af te sluiten. Probeer altijd één thema aan te houden als je vrienden of familie verrast met een etentje. Als je bijvoorbeeld Italiaans kiest, dan is een voorafje van tomaat en mozzarella lekker om mee te beginnen, vervolgens een goede pasta en daarna een toetje van tiramisu.

Thanks voor dit gerecht, Stefan Bos. Fan geworden van toetjes? Dan zou je dit toetje met chocolade ook echt moeten proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *