Thaise salade voor in de zomer

Het is bijna zover: zomer! Dan heb ik altijd extra veel zin in salades of andere frisse recepten. Deze Thaise salade met kip en soja, is een topper voor als het buiten warm is.

Een salade is altijd makkelijk te maken. Of je nu haast hebt of gewoon wat minder zin om lang in de keuken te staan. Combineren is ook geweldig. Dus eigenlijk heeft het alleen maar voordelen.

Bijvoorbeeld deze Thaise salade? Deze krijgt een geheel eigen smaak door het toevoegen van een magisch ingrediënt: pindakaas! Ja, dit broodsmeersel kan ook prima gecombineerd worden met een salade. Samen met wat sojasaus en de juiste kruiden, heb je een top salade!

Sowieso is het altijd proberen. Deze salade heb ik naar eigen inzicht bedacht met producten die ik toevallig in huis had. Lekker makkelijk! Mocht je nog een geniaal idee hebben voor deze salade? Laat het dan hieronder weten. Wie weet heb je de ontdekking van de eeuw!

Personen: 2
Keukenwacht: 15 min

Wat heb je nodig voor deze Thaise salade?

– Gemixte wokgroente (met o.a. taugé, paksoi en snijbonen)
– Kipfilet (150gr)
– Sojasaus

Voor de saus:
– Ketjap (scheut)
– Pindakaas! (2 eetlepels)
– Limoen (1/2)
– Munt
– Honing
– Chili
– Peper

Hoe maak je deze Thaise salade?

1) Snijd de kipfilet in stukjes. Bak deze met een klein beetje olie in de pan.
2) De saus. Deze maak je door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te mengen. Lekker makkelijk!
3) Bak daarna de wokgroente ietsje op. Heel lichtjes, want het moet lekker knapperig blijven. Voeg na 2 minuten en goed roeren wat sojasaus toe. Meng dit er doorheen en je bent klaar.
4) Pak nu je mooiste kommetje en voorzie deze van voldoende wokgroente. Leg de kip erop en daarna overgieten met de saus.

Eet smakelijk! O, en voor de volgende keer, je vindt meer salades op deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *