Aubergines gevuld met geitenkaas

Aubergines gevuld met geitenkaas

Deze aubergines gevuld met geitenkaas heb ik al verschillende keren gemaakt. Iedereen die met mij mee eet wordt er super blij van. Een echte aanrader! Maak jij ‘m binnenkort?

Aubergines gevuld met geitenkaas zijn lekker en speciaal

Zelf vind ik dit gerecht van aubergines gevuld met geitenkaas echt top! Het smaakt lekker, maar je zet ook gelijk wat speciaals op tafel. Leuk om je gasten te verrassen met dit lekkere maaltje. Het ziet er ook gelijk bijzonder uit. Dat maakt het extra aantrekkelijk om deze aubergine soldaat te maken.

Door de smaken van aubergine, zachte geitenkaas en honing met elkaar te combineren ontstaat er een heerlijke smaak. Maak het gerecht af met wat tijm voor een extra smaakmaker. Ze zijn zo gemaakt!

Keukenwacht: 30 minuten
Personen: 2

Wat heb je nodig?
Aubergines (2)
Broccoli (of een andere favoriete groente)
– Zoete aardappels (2)
– Geitenkaas (Het liefst de magere varianten 20+ en 30+)
– Biologische honing
– Paar scheutjes magere melk
– Tijm
– Olijfolie

Hoe maak je het klaar?
1) Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines. Kook ondertussen de zoete aardappels met schil en broccoli apart van elkaar in ruim water. Door de aardappels te koken kan je ze straks makkelijker schillen.
2) Maak een snede in de schil van de aubergines en hol dit een stuk uit. Straks kan hier de geitenkaas, honing en tijm in. Giet voorzichtig een beetje honing in de snede en leg hier bovenop de geitenkaas. Druk er lichtjes een takje tijm in voor de smaak.
3) Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg hierin de aubergines. Dit mag nu voor 30 minuten in de oven. Mocht de kaas te snel bruin worden kan je de ovenschaal afdekken met een vel bakpapier.
4) Schil ondertussen de aardappels en pureer met de melk.

Geniet van je gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *