Curry kip met groentjes

Curry kip met groentjes

Deze curry kip is heel makkelijk te maken en zorgt voor een grote lach op je gezicht. Met maar 10 minuten op de teller en heerlijke nacht slapen, zet je dit gerecht op tafel. Het is echt de moeite waard!

Deze curry kip is zo gemaakt

De basis is simpel. Je hebt kipfilet nodig, curry poeder en je bent al een heel eind. Uiteraard kan je naar wens cashewnoten toevoegen of stukjes ananas om het net wat frisser te maken.

Sowieso vind ik noten in de curry echt heerlijk. Het geeft een lekkere knapperige bite naast alle rijst en specerijen. Een andere curry kip die ik heb gemaakt is een Indiase curry met kikkererwten en noten. Heerlijk om eens mee te variëren.

Keukenwacht: 10 minuten + 1 nacht
Personen: 1 of 2, ligt er aan hoeveel honger je zelf hebt

Wat heb je nodig om deze curry kip te maken?

– Kipfilet
– Curry poeder
– Knoflook (half teentje)
– Zout/peper
– Olijfolie

– Geduld

Hoe maak je de curry kip klaar?

1) Snijd de kipfilet in stukken en leg deze in een kleine kom. Marineer de kipfilet vervolgens met curry poeder, een half gehakt teentje knoflook, zout/peper en een forse scheut olijfolie. Roer de kipfilet goed om en zet het een nachtje in de koelkast.
2) Als je een nachtje heerlijk hebt geslapen kan de kipfilet de koelkast uit. Giet een scheutje olie in de pan en bak hierin de kipfilet mooi goudbruin (goudgeel met curry).
3) Serveer het geheel met je favoriete groentjes

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *