Indiase curry met kikkererwten en noten

Indiase curry met kikkererwten en noten

Ooit was er een sprookje van een Indiase curry met kikkererwten en noten. Een heerlijke bestseller waar je uren van kon genieten. Nu is er van dat sprookje een recept gemaakt. Deze. En daar kan je ook heerlijk van genieten.

Indiase curry als water uit de kraan

Nog even over dat sprookje. Heb je ooit gedroomd dat je kon vliegen? En dan zo snel dat je naar de andere kant van de wereld kon? Heerlijk dat dromen. Nu is vliegen niet echt mogelijk, maar dromen wel. En met deze Indiase curry kan je heerlijk wegdromen. Hapje, ogen dicht en je waant jezelf in India. Het land waar de curry als water uit de kraan stroomt.

Curry is er in vele soorten en maten. Van pittig tot geel en groene curry. Voor ieder is er wel wat wils. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van heel pittig eten, vandaar dat ik mijn curry niet zo heel pittig maak. Kruiden zijn wel enorm belangrijk. Zorg dus dat je goede specerijen hebt voordat je dit recept gaat maken.

Laten we aan de slag gaan, want hoe langer we praten hoe langer je moet wachten tot het op tafel staat.

Keukenwacht: 30 minuten
Personen: 2

Wat heb je nodig voor dit Indiase curry recept?

– Pandanrijst (150gr)
Cashewnoten 50gr)
– Kokosmelk (100ml)
– Bloemkool (200gr)
Kipfilet (300gr)
Ui (1)

– Indiase bonenkruiden
– Kikkererwten (200gr)
– Koriander (paar takjes)
– Water (150ml)
– Olijfolie
– Peper/zout

Hoe maak je deze Indiase curry?

1) Kook eerst de rijst volgens de instructies op het pak. Dat is meestal 10 minuten in kokend water, afgieten en daarna nog 10 minuten met de deksel op de pan laten rusten.

2) Snijd ondertussen de ui, kip en noten in stukjes. Snijd de bloemkool in stukjes.
3) Bak als eerst de noten een paar minuten op een laag vuurtje en leg ze vervolgens apart.

4) Voeg daarna in dezelfde pan wat olijfolie en bak de de ui met het bonenkruid. De ui is goed als die wat glimmend is. Voeg vervolgens de kipfilet toe.
5) Als de kip goed is, kunnen de cashewnoten, de kokosmelk, water, snufje peper/zout en de bloemkoolroosjes erbij. Breng aan de kook en laat dit pruttelen voor 10 minuten op een zacht vuurtje. Roer het af en toe even door.

6) Giet de kikkererwten af en voeg de laatste paar minuten mee. Snijd ook de koriander en serveer de rijst met de curry en bestrooi met wat verse koriander.

Nu zijn er wel meer Indiase recepten te bedenken, maar dit is wel een van mijn favoriete. Toch benieuwd naar een ander recept? Probeer dan deze curry met kip en groentjes of kies een ander recept voor het avondeten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *