Gevulde tomaten met pesto

Gevulde tomaten met pesto

Wie gaat er nu niet blozen van een Italiaans recept? Deze gevulde tomaten met pesto zorgen dat je bij elke hap meer gaat glimlachen. Je maakt het gerecht zo klaar en is perfect als voorgerecht of als tussendoor.

Gevulde tomaten met pesto maken

Dit recept is heerlijk voor op een zomerse dag. Want het is een licht gerechtje dat prima past naast een salade of ander zomers Italiaans gerecht. Door juist verse producten te gebruiken, komen de smaken echt naar boven. En dat proef je!

De pesto is echt heel eenvoudig zelf te maken. Geen kant-en-klare potjes kopen, want je hoeft de ingrediënten alleen maar in de blender te stoppen en klaar!

Dit gerecht is heerlijk als voorgerecht, maar kan ook gegeten worden tussendoor. Zorg voor mooie rode tomaten en het kan niet meer misgaan. Dit recept is ook lekker om te combineren met deze courgette pasta of dit pizza aubergine recept.

Wat heb je nodig:

– Tomaten (3)
– Aubergine
– Courgette
– Paprika (rood en geel)
– Ui
– Zout/peper
– Olijfolie
– Witte wijnazijn (2 eetlepels)

Voor de pesto:

– Basilicum (5 takjes)
– Olijfolie (1,5dl)
– Parmezaanse kaas (65gr)
– Knoflook (1 teen)

Hoe maak je het?

1) Snijd met een scherp mes de bovenkant van de tomaat er af. Hol vervolgens de tomaat uit met een kleine lepel. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met wat zout en leg de tomaten omgekeerd op een keukenrol. Laat ze hier liggen voor ongeveer een uur (het vocht kan er dan goed uit lekken).
2) Snijd de groentes in kleine stukjes en wok deze in een pan. Fruit als eerst de ui en vervolgens kan je de courgette, aubergine en paprika toevoegen. Bestrooi het geheel met wat peper.
3) Laat de groente afkoelen. Het liefst zo koud mogelijk.

Voor de pesto:
1) Stop alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en hak ze fijn.

Maak het af:
Vul vervolgens de tomaten met de groente en serveer met een schepje pesto.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *