Avondeten voor 1 persoon kan prima!

Avondeten voor 1 persoon kan prima!

Je kent het wel, zo’n avond dat je er alleen voor staat. Dan is lekker en gezond avondeten voor 1 persoon een ware uitkomst. Want ook al sta je er alleen voor, je mag jezelf best wel verwennen met een lekker hapje. Hier vind je de beste recepten voor alleen!

Gezonde maaltijden 1 persoon

Gezond avondeten voor 1 persoon hoeft echt niet saai te zijn. Integendeel, je kan juist alle kanten uit! Soms kan je wat meer maken, dan heb je later in de week nog een lekker restje. Maar sommige maaltijden zijn prima te maken voor 1 persoon. Ook deze makkelijke recepten. Vind je een lekker recept dat voor 2 personen is? Gewoon alle ingrediënten door de helft en je hebt een prima maaltijd voor jezelf. Staat er bijvoorbeeld 200ml melk, dan gebruik je maar 100ml melk. Klaar is Kees. Of hoe je ook heet!

Gelukkig hoef je jezelf niet te beperken tot één maaltijd. Want op deze pagina vind je een overzicht van een aantal heerlijke 1 persoons maaltijden die  snel te maken zijn en prima voor alleen. Dus, schortje voor, pannen uit de kast en aan de slag!

1. Pasta met kip

Om te beginnen met een gezonde makkelijk maaltijd. Want pasta met kip kan altijd. Het is zo klaar en je zet een goede en voedzame maaltijd op tafel. Dit gerecht had ik gemaakt toen het zomerzonnetje lekker scheen. Samen met spinazie en cherrytomaten is dit gerecht heerlijk om alleen te eten. Liever koud? Check dan ook mijn koude pasta salade recept.

pasta met kip, italiaans, zomer, zon, avondzon

2. Wraps met kip en mango

Dit gerecht met kip en mango is snel te maken en nog lekker ook! Want de wraps met mango en kip zijn lekker fris en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Eigenlijk hoef ik hier weinig over te zeggen, want het recept spreekt wel voor zich.

wraps met kip en mango, avondeten, diner, maaltijd, gezond eten

3. Vegetarische Pizza! Die mag sowieso niet missen.

Want of je nou van plan bent om aan tafel te eten of gewoon op de bank, deze vegetarische pizza kan altijd. Wel zelf gemaakt. Want anders heb je gelijk een caloriebom binnen voor 2 personen. Niet echt bepaald waar je buik van gaat glunderen.

Deze vegetarische pizza heeft lekker veel groente in zich. Uiteraard kan je zelf variëren met de ingrediënten. Het belangrijkste is dat je er genoeg liefde instopt. Dan wordt het een geweldige pizza.

Vegetarische pizza

4. Aubergines gevuld met geitenkaas

Heb je net wat meer tijd over? Dan zou je echt deze aubergines gevuld met geitenkaas moeten proberen. Een ontdekking die ik alweer een tijdje geleden deed, maar waar ik nog steeds razend enthousiast over ben. Sowieso is geitenkaas met honing een top combinatie! In 30 minuten staat deze pracht op je tafel.

Aubergine met geitenkaas

Welk recept voor 1 persoon je ook kiest, het avondeten hoort een feestje te zijn. Hier vind je alle recepten voor het avondeten. Wat is jouw favoriete recept voor alleen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *