Homemade couscous met kip

Homemade couscous met kip

In mijn reis naar Marokko heb ik een kookcursus gevolgd. Tijdens deze cursus heb ik de fijne kneepjes mogen leren over het maken van couscous. Ontdek hier het geheim van de Marokkaanse keuken!

Het belangrijkste bij het maken van couscous is tijd. Een goede timing is alles. Pak dus je mooiste kookwekker en laat het aftellen maar beginnen!

Personen: 3
Keukenwacht: een heel ruim uur

Wat heb je nodig?
– Couscous (500gr)
– Tomaten (1 kilo)
– Kippenbout (2)
– Winterwortel (5 stuks)
– Courgette (1 stuk)
– Pompoen (een kwart)
– Kikkererwten (1 kommetje)
– Rettich (5 stuks)
– Rode ui (2 stuks)
Edamame/sojabonen (1 kommetje)
– Water (1 liter)
– Olijfolie

– Saffraan (1 theelepel)
– Gemberpoeder (1 theelepel)
– Koriander (bosje, samengebonden)
– Zwarte peper (1 theelepel)
– Zout (2 theelepels)

– Stoompan
– Staafmixer
– Geduld

Hoe maak je het?
1) Snijd de uien in fijne stukjes. Haal het kroontje uit de tomaten en leg deze in kokend water voor een paar minuten. Als het vel van de tomaat los laat kunnen de tomaten uit het water en kunnen ze gepureerd worden met een staafmixer. Zorg er voor dat alles fijn gepureerd is.
2) Zet de stoompan op het vuur en leg hierin de kippenbouten en overgiet deze met het tomatensap. Voeg alle kruiden toe en leg het bosje koriander op de kippenbouten. Laat dit op matig vuur pruttelen voor 20 minuten.
3) Schraap de wortels en snijd ze doormidden. Haal nu het binnenste van de wortels met een lepel er uit. Haal beide kanten van de courgette af en snijd deze doormidden. Haal een kwart van de pompoen af en haal de schil er af. Gebruik hiervoor je scherpste mes. Haal tevens beide kanten van de rettich af en en snijd deze ook doormidden. Zorg er voor dat de edamame boontjes uit de schil zijn.
4) Voeg na 20 minuten een liter water toe aan de pan en alle groentes op de kikkererwten na. Deze mogen er na 10 minuten ook gezellig bij. Houd te allen tijde de deksel op de pan. Laat het geheel voor 1 uur rustig koken.
5) Zet de waterkoker aan. Giet de couscous in een ruime kom en voeg hier een goede scheut olijfolie aan toe en een snufje zout. Meng dit goed door elkaar. Vervolgens kan er kokend water aan toegevoegd worden. Zorg er voor dat het water 1cm boven de couscous uitkomt. Laat de kom even staan.
6) Als de couscous het water heeft opgenomen (na ongeveer 10 minuten), mag de couscous goed doorgeroerd worden 15 minuten bovenin de pan worden gestopt (het stoomgedeelte).
7) Na 15 minuten mag de couscous uit de pan gehaald worden en weer in de kom worden gegoten. Voeg 1 glas lauw water toe aan de couscous en meng het goed door elkaar. Daarna mag het weer terug in de pan voor een paar minuten.

8) Pak een mooie schaal en vul deze met couscous. Bovenop de couscous mogen de kippenbouten worden gelegd en vervolgens de groente. Giet wat water uit de pan over de couscous.

Besahtik! (eet smakelijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *