Lasagne met courgette – gezonde variant

Lasagne met courgette – gezonde variant

Van deze gezonde lasagne gaat jouw buikje glunderen! Want hij bestaat uit vele groentes en andere gezonde dingetjes. Of echte Italianen dit zullen slikken, geen idee. Maar ik vind de smaken van geitenkaas en verschillende kruiden erg goed uitkomen.

Lasagne is altijd al mijn favoriete recept. Mijn moeder maakt het meestal met spinazie, gehakt, mais en dat soort ingrediënten. Lekker, maar erg machtig. En ok, je happy face zal ook niet helemaal aanwezig zijn. Daarom ging ik opzoek naar een verantwoorde variant die niet zo machtig is. Dat is dit recept geworden. Naar mijn idee erg goed gelukt.

De bladen die je tussen de lagen saus legt, maak je heel makkelijk van courgettes. Deze snijd je met een dunschiller in dunne plakjes. Verder voeg je veel kruiden toe. Het zijn er wel een aantal maar deze kruiden kun je voor heel veel gerechten gebruiken. Ideaal!

Wat heb je nodig?

Courgette (2)
Kipfilet (2 stuks, vegetariërs laten deze achterwege)
Rode ui (1)
Tomaten (4)
– Champignons (1 bakje)
– Knoflook (1 teentje)
Geitenkaas (vers, 65gr)
Ei (1)
– Peterselie (enkele takjes)
– Olijfolie

– Zout
– Peper
– Laos
– Kerrie
– Kurkuma
– Cayennepeper
– Kerrie

– Ovenschaal
– Dunschiller

Hoe maak je deze lasagne?

1) Verwarm de oven op 180 graden en zet een pan met water op het vuur.
2) Was de courgettes en schil met een dunschiller plakjes van de courgettes. Je kan alles van de courgettes gebruiken. Snijd ook de ui, knoflook, champignons en eventueel de kipfilet.

3) Als het water in de pan kookt, kan je de tomaten toevoegen. Laat deze in kokend water een paar minuten staan tot het vel loslaat.
4) Zet een wok op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe. Blijf goed roeren.
5) Voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe en bak deze even mee. Zijn de tomaten al goed? Haal ze dan uit het water en haal het vel erop. Let op: de tomaten zijn erg heet dus met een mes en vork krijg je het vel er het makkelijkst vanaf.
6) Daarna mogen de champignons worden toegevoegd aan de pan. Een minuutje later de tomaten, ei en van alle kruiden 1 theelepel. Van de cayennepeper een halve theelepel.

7) Vet vervolgens de de ovenschaal in met wat olijfolie en leg een laagje van courgette onderin. Pak daarna een schuimspaan (grote lepel met gaatjes) en schep daarmee een deel vanuit de wok naar de ovenschaal. Deze lepel heb je nodig omdat de tomaten wat water achterlaten in de wok. Dit wil je niet in je lasagne hebben.
8) Voeg vervolgens wat geitenkaas toe en sluit weer af met een laagje van courgette. Daarna weer saus, geitenkaas en weer afsluiten met courgette. Daarna mag het de oven in voor 15 minuten.
9) Als je de ovenschaal uit de oven haalt kan er nog wat peterselie overheen en klaar!

Ciao!

Reacties van andere Happy Faces:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *