Tonijnsalade voor op brood

Tonijnsalade voor op brood

Deze tonijnsalade is ideaal voor tijdens de lunch op brood, cracker of lekker licht op een rijstwafel. Maar ook als gezond tussendoortje een perfecte keuze. Want het bevat een bom met eiwitten en heeft een lekkere pittige smaak.

De lekkerste tonijnsalade en zo klaar!

Soms heb ik van die dagen dat ik minutenlang voor de koelkast sta en probeer te bedenken waar ik zin in heb. Sowieso iets lekkers. Maar ook wat gezond is en snel te maken is. Dan is deze tonijnsalade een ideale oplossing. Je maakt ‘m namelijk zo en het bevat veel eiwitten, dus ook ideaal als je van plant bent om te gaan bulken.

Zorg daarnaast voor verse ingrediënten, want dat komt de smaak ten goede. Kies dus voor verse peterselie en niet die uit een potje. De kwark die je erbij voegt is trouwens ook een knaller van een eiwit, dus zeker toevoegen. Maakt de tonijnsalade ook nog eens wat romiger, want anders blijft het wat droog.

Als eerst heb je natuurlijk een goede dosis tonijn nodig. Deze kan je gewoon in een blikje in de supermarkt kopen. Let wel op dat je de tonijn op basis van water kiest en niet op olie. Want die bevat veel vet en we willen het juist licht houden.

De pittige smaak krijg je door het toevoegen van een aantal augurken en de kappertjes. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, anders voelt de salade zo saai aan.

Wat heb je nodig?

Voor deze salade heb je maar een aantal ingrediënten nodig:

 • Tonijn in blik op water (2x)
 • Karpertjes (2 theelepels)
 • Augurken (4)
 • Magere kwark (2 eetlepels)
 • Peterselie
 • Zout/peper
 • Naar keuze: crackers, volkoren brood of rijstwafels.

Hoe maak je deze tonijnsalade?

 1. Hak de peterselie in kleine stukjes net als de augurken. Voeg de augurken alvast toe aan een kom.
 2. Voeg hierin ook de tonijn uit allebei de blikjes aan toe, de karpertjes en de magere kwark. Roer eventjes door elkaar.
 3. Bestrooi met een snufje zout en peper.
 4. Voeg vervolgens de tonijnsalade op een cracker, brood of rijstwafel en bestrooi deze met wat peterselie.

Andere recepten met tonijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *